A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 07.06.2018 08:14
Кількість переглядів: 405

Податок на прибуток: коди бюджетної класифікації для сплати підприємствами

 

Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 №11 «Про бюджетну класифікацію» визначено класифікацію доходів бюджету, згідно з якою встановлено коди та найменування податків та зборів. Зокрема, для сплати податку на прибуток підприємств визначено код бюджетної класифікації 11020000.

Класифікація організаційно-правових форм господарювання ДК 002:2004, затверджена наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 №97 (далі – ДК 002:2004), розроблена згідно з вимогами норм Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України.

З урахуванням ДК 002:2004 за кодом 11020100 «Податок на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності» сплачується податок на прибуток суб’єктами господарювання з організаційно-правовими формами – державне підприємство (код 140), казенне підприємство (код 145), державна акціонерна компанія (товариство) (код 235), орган державної влади (код 410), судова система (код 415), орган місцевого самоврядування (код 420), державна організація (установа, заклад) (код 425);

- за кодом 11020300 «Податок на прибуток підприємств, створених за участю іноземних інвесторів» сплачується податок на прибуток суб’єктами господарювання з організаційно-правовими формами іноземне підприємство (код 170) та представництво (код 620);

- за кодом 11020500 «Податок на прибуток іноземних юридичних осіб» сплачується податок на доходи нерезидентів суб’єктами господарювання незалежно від їх організаційно-правових форм;

- за кодом 11020900 «Податок на прибуток організацій і підприємств споживчої кооперації, кооперативів та громадських об’єднань» сплачується податок на прибуток суб’єктами господарювання з організаційно-правовими формами – виробничий кооператив (код 310), обслуговуючий кооператив (код 320), споживчий кооператив (код 330), сільськогосподарський виробничий кооператив (код 340), сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (код 350), політична партія (код 810), громадська організація (код 815), громадська спілка (код 820), релігійна організація (код 825), профспілка (код 830), об’єднання профспілок (код 835), творча спілка (інша професійна організація) (код 840), благодійна організація (код 845), організація роботодавців (код 850), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (код 855), орган самоорганізації населення (код 860);

- за кодом 11021000 «Податок на прибуток приватних підприємств» сплачується податок на прибуток суб’єктами господарювання з організаційно-правовими формами – фермерське господарство (код 110), приватне підприємство (код 120), колективне підприємство (код 130), дочірнє підприємство (код 160), підприємство об’єднання громадян (релігійної організації, профспілки) (код 180), орендне підприємство (код 190), індивідуальне підприємство (код 191), сімейне підприємство (код 192), спільне підприємство (код 193), акціонерне товариство (код 230), відкрите акціонерне товариство (код 231), закрите акціонерне товариство (код 232), товариство з обмеженою відповідальністю (код 240), товариство з додатковою відповідальністю (код 250), повне товариство (код 260), командитне товариство (код 270), адвокатське об’єднання (код 280), адвокатське бюро (код 281), приватна організація (установа, заклад) (код 435), організація (установа, заклад) об’єднання громадян (релігійної організації, профспілки, споживчої кооперації тощо) (код 440), організація орендарів (код 490), організація покупців (код 495), асоціація (код 510), корпорація (код 520), консорціум (код 530), концерн (код 540), холдингова компанія (код 550), інші об’єднання юридичних осіб (код 590);

- за кодом 11021100 «Інші платники податку на прибуток» сплачується податок на прибуток суб’єктами господарювання з організаційно-правовими формами – органи адвокатського самоврядування (код 710), органи суддівського самоврядування (код 711), вища кваліфікаційна комісія суддів України (код 712), товарна біржа (код 915), фондова біржа (код 920), кредитна спілка (код 925), споживче товариство (код 930), спілка споживчих товариств (код 935), недержавний пенсійний фонд (код 940), інші організаційно-правові форми (код 995).

Помилка у рядку 18.1 «уточненки» з ПДВ: виправлення невірного/безпідставного нарахування штрафу

 

Внесення змін до податкової звітності за результатами самостійного виявлення помилок здійснюється у порядку, визначеному ст. 50 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Відповідно до п. 50.1 ст. 50 ПКУ якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Платник податків, який самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, зобов’язаний, за винятком випадків, установлених п. 50.2 ст. 50 ПКУ:

а) або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку;

б) або відобразити суму недоплати у складі декларації з цього податку, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов’язання, збільшену на суму штрафу у розмірі п’яти відсотків від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов’язання з цього податку.

Виправлення помилок, що допущені при заповненні уточнюючого розрахунку, здійснюється виключно шляхом подання нового уточнюючого розрахунку з урахуванням показників попереднього уточнюючого розрахунку.

Разом з тим повідомляємо, що ПКУ не передбачено можливості скасування нарахованої штрафної санкції з ПДВ, оскільки платник самостійно обчислив таку суму штрафної санкції та нарахував відповідно до поданого уточнюючого розрахунку, отже, така сума штрафної санкції вважається узгодженою платником.

При не нарахуванні платником податків суми податкового зобов’язання з податку на додану вартість контролюючий орган самостійно визначає суму такого зобов’язання на підставах, визначених пп.54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 п. 54.3 ст. 54 ПКУ з накладенням на платника податків штрафу в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов’язання.

При повторному протягом 1095 днів визначенні контролюючим органом суми податкового зобов’язання з цього податку тягне за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 50 відсотків суми нарахованого податкового зобов’язання.

 

Надходження до місцевих бюджетів Тернопільщини перевищили минулорічні на понад 270 млн гривень

 

До місцевих бюджетів області за січень-травень 2018 року надійшло 1 млрд 305,8 млн грн, що на 26,4% або на 273,1 млн грн більше минулорічного показника.

Основним джерелом надходження до місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. За січень-травень 2018 року фактично надійшло 853,8 млн грн цього податку. Крім цього, до місцевих бюджетів надійшло 228,5 млн грн єдиного податку та 42,2 млн грн акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Нагадаємо, що кошти, які сплачуються до місцевих бюджетів, в тому числі з офіційних зарплат місцевих мешканців, а також від підприємницької діяльності, йдуть на розвиток міст та сіл області. Тому легалізація праці, подолання нелегального ринку підакцизних товарів, офіційна підприємницька діяльність є дуже важливими чинниками для збільшення надходжень, а відповідно і соціально-економічного розвитку міст.

 

Тернопільщину на І Всеукраїнській спартакіаді працівників ДФСУ представила збірна команда Головного управління та митниці

 

В Одесі відбулася І Всеукраїнська спартакіада працівників Державної фіскальної служби України. На спортивні змагання з усієї України приїхали понад 700 учасників та їх вболівальників.

Не залишилось осторонь такої неординарної події й фіскальне відомство Тернопільщини. Область представляла збірна команда у складі співробітників Головного управління ДФС у Тернопільській області та Тернопільської митниці ДФС.

На мальовничому узбережжі Чорного моря впродовж трьох днів 28 команд змагалися у міні-футболі, пляжному волейболі, боулінгу, гирьовому спорті, стрільбі та настільному тенісі. Принагідно зауважити, що у запеклій боротьбі обійшлося без жодної травми, а це символізує повагу усіх учасників один до одного. «Рятівною силою в нашому світі є спорт – над ним, як і раніше, майорить прапор оптимізму, тут дотримуються правил і поважають супротивника незалежно від того, хто переміг», – так влучно писав Джон Голсуорсі.

У командному заліку трійку переможців очолила команда Одеської області, друге та третє місця посіли команди Вінницької і Львівської області відповідно. У загальному рейтингу команда Тернопільщини стала дев’ятнадцятою. Найкращий результат показав Андрій Гримало, слідчий з особливо важливих справ другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР, який здобув бронзову медаль у гирьовому спорті.

 Начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області, підбадьорюючи команду, подякував кожному учаснику за запеклу боротьбу у таких непростих видах змагань. «Я пишаюся вами, колеги, адже попри виконання щоденних завдань, які стоять перед нами щодо забезпечення надходжень до бюджету країни, ви знайшли час тренуватися і показати свої спортивні здобутки в Одесі. Враховуючи, що відтепер така спартакіада проводитиметься щороку, це означає, що попереду у нашої команди будуть ще перемоги і ми привеземо перехідний кубок спартакіади в Тернопіль!», – зазначив Ігор Комендат.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь