Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Коли уточнюємо податкове зобов'язання на збільшення

Дата: 11.09.2017 08:33
Кількість переглядів: 412

Коли уточнюємо податкове зобов»язання на збільшення

            Відповідно до ст.200 прим.1.2 ст.200 прим.1 ПКУ розрахунки з бюджетом у системі Електронного адміністрування ПДВ здійснюються з рахунків, відкритих платникам податків в системі електронного адміністрування, крім випадку, передбаченого абзацом 2 п.87.1 ст.87 ПКУ.

            Механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням електронних рахунків визначено Порядком електронного адміністрування ПДВ, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014р. №569.

            Зокрема, п.20 Порядку №569 передбачено, що при поданні платником податку уточнюючих розрахунків до податкових декларацій з ПДВ за попередні звітні (податкові)періоди, які передбачають збільшення податкових зобов»язань з податку, що підлягають перерахуванню до бюджету, для перерахунку таких зобов»язань до бюджету ДФС не пізніше наступного робочого дня подання уточнюючих розрахунків надсилає Державній казначейській службі реєстр платників податку, в якому зазначаються, зокрема, суми податку, що підлягають перерахуванню до бюджету.

            При цьому п.25 Порядку №569 передбачено, що сплата податкових зобов»язань, визначених контролюючим органом відповідно до п.п.54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 п.54.3 ст.54 ПКУ, та сплата передбачених ПКУ штрафних санкцій і пені здійснюються платником податку з поточного рахунку до відповідного бюджету.

            Отже, при поданні уточнюючих розрахунків до податкової звітності з ПДВ, які передбачають збільшення податкових зобов»язань з податку, платники податку повинні необхідну суму, що підлягає перерахуванню до бюджету, сплатити на електронний рахунок.

            При цьому, сума штрафних санкцій та пені при поданні уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ, податкові зобов»язання, визначені контролюючим органом, а також нарахована контролюючим органом штрафна санкція та пеня сплачуються до бюджету з поточного рахунка.

Неприбуткові організації відображають фінансову звітність у додатку Ф3

            Кременецька ОДПІ повідомляє, що 20 червня 2017 р. набрав чинності наказ Мінфіну від 28.04.2017р. №469 «Про затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків)неприбуткової організації, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.05.2017 р. №653/30521.

Наказом № 469 затверджені зміни до форми Звіту про використання доходів (прибутків)неприбуткової організації , зокрема передбачено, що фінансова звітність, яка подається відповідно до п.46.2 ст.46 розд.1 Податкового кодексу України, є додатком Ф3 до Звіту та його невід»ємною частиною.

            З оновленим текстом наказу можна ознайомитись скориставшись розділом»Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу(http://zir.sfs.gov.ua).

Телефони для вирішення питань щодо відновлення реєстрації податкових накладних

            З початку дії системи блокування податкових накладних призупинено реєстрацію 1691 податкової накладної на суму 28,6 млн.грн. Відмовлено в реєстрації 41 податкову накладну в грошовому вимірі – це 600,6 тис.грн. ПДВ.

            В ГУ ДФС області створена робоча група, яка збирається щодня і оперативно розглядає документи, надані платниками, у яких заблоковано реєстрацію податкових накладних, і приймає рішення.

            Повідомляємо, що бізнес може звертатися до нас і ми допоможемо сформувати пакет документів, які необхідно надати для розблокування накладних.

            Отож з метою оперативного вирішення питань суб»єктами господарювання щодо відновлення реєстрації податкових накладних в ЄРПН в ГУ ДФС діє телефона лінія.

            Бізнес Збаразького, Кременецького, Лановецького, Підволочиського, Шумського районів може звертатись за консультацією по даному питанню за номером телефону (03546)2-16-48 Бендасюк Марина Василівна.

                        Тернопільщина:надходження податку на прибуток склали 114,9 млн.грн.

            Впродовж січня-серпня платники Тернопільської області спрямували до Зведеного бюджету України 114,9 млн.грн. податку на прибуток, в т.ч. до державного бюджету-102,2 млн.грн., місцевих бюджетів – 12,7 млн.грн. Індикативний показник виконано на 130,7%. Зокрема, у серпні сплачено 31 млн.грн. податку на прибуток, що становить 163,1% виконання прогнозного показника.

            До загального фонду зведеного бюджету з початку року сплачено 6 млн.грн. частини чистого прибутку (доходу)господарських організацій, що вилучається до бюджету, в т.ч.у серпні надійшло майже 1,4 млн.грн. цього платежу.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь