Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Міський голова зустрівся з учнями, які беруть участь у Програмі Zero Waste School

Дата: 16.05.2019 09:02
Кількість переглядів: 448

Фото без опису

Обговорити перспективу сортування та перероблення сміття у Кременці з міським головою Олексієм Ковальчуком мали можливість учні спеціалізованої школи №2. Учора разом зі своїми наставниками вони завітали до міської ради та зустрілися з очільником міста. Він розповів про основні проблеми та виклики, з якими зіштовхуються  комунальники, виконуючи функцію очищення міста.

- На жаль, не усі кременчани відповідально ставляться до проблеми зі сміттям. Часто люди лінуються навіть донести відходи до контейнерів, нищать самі смітники. Наше спільне завдання – поступово привити містянам розуміння важливості проблеми накопичення сміття. І пояснити те, як ми можемо разом її вирішити.

Як учні, так і вчителі сказали, що готові активно долучатися до вирішення цього завдання, зокрема просвітницькою кампанією. І початок цій роботі уже покладений.

Молодь розповіла про участь у проекті Zero Waste School, який покликаний навчити школярів та вчителів через неформальне навчання впровадити культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і  у світі. Програма проекту допоможе учасникам зрозуміти важливість їхньої участі у громадському житті та співпраці всередині громади.

Програма складається з кількох етапів, впродовж котрих команди навчаться взаємодіяти всередині місцевих громад, вести перемовини та домовлятися, опанують шляхи вирішення складних ситуацій та методи комунікацій.

Представивши своє відео на конкурсний відбір, команда Кременецької спеціалізованої школи №2 стала одним з переможців першого етапу. Після повернення з першої частини проекту «Zero Waste School» учасники провели  тренінг для школярів, батьків та шкільного персоналу, де навчали їх правильному сортуванню сміття.

«Екопросвіта – пігулка для світу!» – під таким гаслом днями у Кременецькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №2 відбувся тренінг для учнів, учителів, батьків  в рамках Всеукраїнського проекту Zero Waste School Kremenets. Захід відвідав також перший заступник міського голови Кременця Микола Матвіюк. Він окреслив основні проблеми щодо збору, сортування, вивозу та утилізації сміття у місті, висловив зацікавленість та запевнив у сприянні зі сторони міської влади у проведенні наступних заходів.

Уже восени учасники організують громадський проект Zero Waste Day, до якого залучать максимальну кількість кременчан. Перший день буде присвячений обміну ідеями з еко-активістами, спікерами з різних сфер задля сталого розвитку громади. На другий день громада об’єднається заради однієї мети – зробити своє місто чистим.

Взяти участь у проекті може школа або навчальний заклад, де навчається мінімум 200 учнів. Навчальний заклад формує команду, яка складається з директора школи, одного вчителя та 3 школярів (2 дівчини та 1 хлопця або 2 хлопців й 1 дівчини 8 та 10 класів). Директор активно взаємодіє та підтримує учнів у їхньому напрямку змінити або вирішити проблему. Вчитель – друг,  гідний приклад для школярів і заохочує їх до активної громадської діяльності. Учні вже є активними представниками шкільного самоврядування або мають намір ними стати, схильні працювати у команді та проявляти ініціативу.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь