Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Платники Тернопільщини забезпечили 135,4 млн.грн. військового збору

Дата: 18.10.2017 09:10
Кількість переглядів: 398

Платники Тернопільщини забезпечили 135,4 млн.грн. військового збору

            У січні-вересні від платників Тернопільської області надійшло до бюджету 135,4 млн.грн. військового збору. Це становить 113,8% прогнозного показника. Порівняно з 9 місяціми минулого року сплата зросла на 37,1 млн.грн.

            Нагадуємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв»язку з трудовими відносинами. Ставка військового збору складає 1,5% від об»єкту оподаткування.

Щоб уникнути подвійного оподаткування

            Згідно з пп.177.8 ст.177 ПКУ під час нарахування фізичній особі підприємцю доходу від здійсненням ним підприємницької діяльності суб»єкт господарювання або само зайнята особа, які нараховують (виплачують)такий дохід, не утримують податку на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою-підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб»єкт господарської діяльності. Порядок надання відомостей з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань із змінами та доповненнями.

            Відомості, що містяться в ЄДР є відкритими і загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних) та у випадках, передбачених Законом №755, за їх надання стягується плата.

            Відомості, що містяться в ЄДР, надаються , зокрема, у вигляді виписки, витягу.

            Фізичні особи підприємці на загальній системі оподаткування для уникнення подвійного оподаткування повинні надати юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, з якими мають господарські відносини, копію документа, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи-підприємця (витяг або виписку з ЄДР, в яких зазначаються види діяльності).

            Яку воду можна використати без податку

Відповідно до п.255.1 ст.255 ПКУ платники рентної плати за спец використання води є водокористування суб»єктом господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи,їх філії, відділення, представники інших відокремлених підрозділів без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об»єктів (первинні водокористувачі)та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

            Пунктом 255.2 ст.255 ПКУ визначено, що не є платниками рентної плати за спец використання води, водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення у т.ч. для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та платниками єдиного податку.

            Під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води в туалетах, душових, ванних комнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.

 

Застосування штрафних санкцій – у Рекомендаціях ДФС

            ДФС надала для використання в роботі Рекомендації щодо застосування санкцій за здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником податку та за порушення порядку реєстрації акцизних накладних, розрахунків коригування до акцизних накладних в єдиному реєстрі акцизних накладних, а також неподання податкової звітності, інших санкцій в частині АП, притягнення до адміністративної відповідальності.

            Рекомендації запроваджуються з метою забезпечення належного застосування штрафу за здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку та за порушення порядку реєстрації акцизних накладних, розрахунків коригування до таких акцизних накладних в єдиному реєстрі акцизних накладних, а також неподання податкової звітності, інших санкцій під час контролю за справлянням акцизного податку, притягнення до адміністративної відповідальності.

           

            А приміщення-це частина внутрішнього об»єму будівлі, обмежена будівельним елементом з можливістю входу і виходу.

            Тобто під використанням води для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані слід розуміти використання води для підтримання чистоти безпосередньо у будівлях(зокрема миття підлоги, вікон, стін, підвіконна);

            Оскільки торговельне та механічне обладнання вітрини та інвентар, що знаходяться в приміщенні не належать до категорії будівлі чи будівельних елементів, використання води для миття обладнання, вітрин та інвентаря не є використанням води для санітарно-гігієнічних потреб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь