Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Чисте місто починається з кременчан

Дата: 17.04.2019 09:32
Кількість переглядів: 792

? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "?????????µ ??????????"

Усі хочуть чистоти у місті, проте далеко не усі кременчани дбають про чистоту. Благоустрій на вулицях Кременця повинні забезпечувати не лише два комунальні підприємства, 120 сміттєвих контейнерів (два з яких нещодавно спалили невідомі) та один сміттєвоз. Перш за все чистота і прагнення до порядку повинне бути у нашій свідомості. Забрати сміття після пікніка у лісі, не викидати відходів у непризначених для цього місцях, хоч раз долучитися до спільного прибирання в рамках акції – цього достатньо аби зробити наше місто кращим. Але, на жаль, усвідомлюють це не усі.

Разом з тим є й законодавчі підстави для того аби карати впертих порушників правил благоустрою. Зокрема, у Законі «Про відходи» чітко регламентовані обов’язки громадян у сфері поводження з ТПВ. Власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел  утворення  побутових відходів, земельних ділянок укладають договори  з  юридичною  особою (у Кременці КП «Міськводгосп»), яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів, здійснюють оплату таких послуг.

Також прописано заборони та відповідальність за порушення. Винні  в  порушенні законодавства про відходи,  несуть дисциплінарну,   адміністративну,  цивільну чи кримінальну відповідальність.

Зокрема, відсутність договору на вивіз сміття є порушенням законодавства у сфері житлово-комунального господарства та нормативів з поводження із побутовими відходами, і передбачає покарання за вказаною статтею у формі штрафу розміром від 340 до 1360 грн. для фізичних осіб та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності.

Поряд з цим відповідальності за стан довкілля мають й органи місцевого самоврядування, які згідно законодавства здійснюють  контроль  за  раціональним  використанням   та безпечним поводженням з відходами на своїй території, контролюють дотримання юридичними та фізичними особами  вимог  у  сфері  поводження  з  виробничими та побутовими відходами    відповідно   до   закону   та   розглядають   справи   про адміністративні  правопорушення  у разі порушення законодавства про
відходи.

Уже сьогодні фахівці Кременецької міської ради підготували проект «Організація збору твердих побутових відходів в місті Кременець Тернопільської області» в рамках співпраці міст України та Німеччини. За умови успішної реалізації Кременець отримає ще одну одиницю спецтехніки (сміттєвоз) та необхідне обладнання для утилізації ТВП.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь