Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

До уваги жителів Тернопільщини

Дата: 25.01.2018 09:38
Кількість переглядів: 374

До уваги жителів Тернопільщини

Фізичні особи, які в минулому році отримали доходи, з яких не було сплачено податки, варто подбати про подання річної податкової декларації. Нагадаємо, що цього року громадяни звітують про доходи за минулий рік за новою формою декларації. Заповнити і подати декларацію можна до 2 травня 2018 року в податковій інспекції за місцем реєстрації.

Звертаємо увагу, що до доходів, які згідно із законодавчими вимогами підлягають обов’язковому декларуванню, належать: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи.

Щоб виконати свій конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію, громадянам треба звернутися в Центр обслуговування платників, тут фахівці ДФС нададуть необхідні консультації та допоможуть правильно заповнити декларацію про отримані доходи.

 

Особливості справляння рентної плати у 2018 році

 

Державна фіскальна служба України, керуючись Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та нормами Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», надала для використання у роботі рекомендації щодо особливостей справляння у 2018 році рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (далі – Рентна плата) та рентної плати за  користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.

Зокрема, розширено перелік об’єктів, які не належать до об’єкту оподаткування Рентною платою за рахунок обсягу газу (метану) дегазації вугільних родовищ, який не відповідає вимогам до якості природного газу, призначеного для транспортування, промислового або комунально-побутового споживання (п. п.252.4.8 п.252.4 ст. 252 ПКУ).

Також впроваджено пільгові ставки у розмірі 12 та 6 відсотків вартості об’єктів оподаткування Рентною платою за природний газ, що видобуватиметься із покладів глибиною до та понад 5000 метрів відповідно гірничими виробками, які у ПКУ визначені як «нові свердловини» (п. 252.20 ст. 252, п. п. 14.1.1241 п.14.1 ст. 14 ПКУ).

Детально про особливості справляння рентної плати у 2018 році йдеться у листі ДФС України від 18.01.2018 №1464/7/99-99-12-03-04-17.

 

Новації єдиного внеску від ДФС

 

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що з 1 січня 2018 року змінено розрахунок максимальної величини бази нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) та становить 55845,00 гривень.

Також зазнав уточнення перелік платників єдиного внеску. Відповідно до внесених змін платниками єдиного внеску є, зокрема, військові частини й органи, що виплачують грошове забезпечення для таких осіб:

-військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу, у т.ч. тим, які проходять військову службу під час особливого періоду;

- осіб, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах України, інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, Службі безпеки України та службу в органах і підрозділах цивільного захисту.

Крім цього, платниками єдиного внеску є органи соціального захисту населення, які виплачують допомогу особам, які доглядають дитину до досягнення нею трирічного віку, зокрема, в разі всиновлення такої дитини.

Розширено перелік платників єдиного внеску. Так, з 1 січня платниками єдиного внеску визначено членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. Змінено терміни сплати єдиного внеску для фізичних осіб – підприємців, що застосовують загальну систему оподаткування, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, а також визначено терміни сплати для членів фермерських господарств.

Більш детально про ці та інші зміни нарахування та сплати єдиного внеску йдеться у листі ДФС України від 17.01.2018 №1431/7/99-99-13-02-01-17 «Про надання інформації».

 

Торік підрозділи податкової міліції Тернопільщини припинили діяльність 4 підпільних цехів з виготовлення алкоголю

 

Підрозділи податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області продовжують виконувати свої завдання щодо протидії злочинності у сфері оподаткування та забезпечення надходжень до бюджету за рахунок скорочення «тіньового» сегменту економіки.

Так, впродовж 2017 року п'ятеро осіб, які обвинувачувались в умисному ухиленні від сплати податків, під час досудового слідства добровільно у повній мірі відшкодували завдані ними збитки у сумі 5,9 млн грн, а тому до суду направлено клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності.

Незважаючи на суттєве посилення санкцій за порушення порядку обігу підакцизних товарів, дана сфера залишається однією із найбільш криміналізованих. Впродовж 2017 року вилучено контрафактну підакцизну продукцію на суму понад 11,5 млн грн. Припинено діяльність 4 підпільних цехів з виготовлення горілчаних виробів. Як результат, упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму 2,3 млн гривень.

На даний час судами прийняті рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 3,4 млн грн, до кримінальної відповідальності притягнуто 6 осіб, у тому числі 2 із них засуджено до позбавлення волі із відстрочкою виконання вироку.

Проводиться робота щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету за рахунок відпрацювання реальних суб’єктів господарювання, які скористались послугами суб’єктів фіктивного підприємництва. За результатами проведеної роботи у ході розслідування кримінальних проваджень забезпечено надходження 3,6 млн грн податку на додану вартість.

У взаємодії із Тернопільською митницею ДФС проводяться заходи щодо викриття та припинення правопорушень у митній сфері. За результатами розгляду протоколів про порушення митних правил, складених на основі матеріалів податкової міліції, накладено штрафів на суму майже 2,5 млн гривень.

Також співробітники податкової міліції області пліч-о-пліч із представниками інших правоохоронних органів несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. Загалом з початку бойових дій на сході країни службу у зоні проведення АТО пройшли 34 працівники підрозділів податкової міліції області. Вони виконували свої обов’язки у складі мобільних груп, патрулюючи лінію розмежування, несли службу на контрольних пунктах в’їзду/виїзду, перешкоджаючи незаконному переміщенню через «умовний» кордон на сході країни товарів та готівки, які використовувались для фінансування терористичної діяльності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь