Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 28.03.2019 09:43
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

«Єдиний казначейський рахунок» не призначений для митного оформлення товарів громадян

У Тернопільській митниці ДФС нагадують, що починаючи з 19 березня цього року всі митниці ДФС працюють з «Єдиним рахунком» - новою системою справляння митних платежів.

Для підприємств юридичних осіб сплата коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) зараховується на «єдиний казначейський рахунок», відкритий в Державній казначейській службі України на ім’я ДФС України:

Рахунок- 37341039292197;

Банк отримувача - Державна казначейська служба України;

МФО банку - 899998;

Отримувач - ДФС України;

Код ЄДРПОУ- 39292197.

Всі підприємства можуть перераховувати кошти авансових платежів виключно на єдиний рахунок. Рахунки митниць ДФС для поповнення авансових платежів підприємствами заблоковані.

Звертаємо увагу, що цей рахунок не призначений для митного оформлення товарів громадян. Авансові платежі для митного оформлення товарів громадян потрібно зараховувати на рахунки митниць ДФС.

Для громадян сплата та зарахування коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) зараховується на депозитний рахунок митниці ДФС.

З 18 березня до 16 квітня 2019 року залишки коштів на рахунках митниць ДФС можуть бути використані для митного оформлення товарів. Вже з 16 квітня   2019 року буде припинено митне оформлення товарів через зазначені депозитні рахунки, а кошти, що залишилися на рахунках митниць, будуть повертатися на рахунки підприємств за відповідною заявою.

Повернення підприємствам коштів авансових платежів здійснюватиметься протягом 1095 днів із дня внесення таких коштів на рахунок відповідно до Порядку повернення, затвердженого наказом Мінфіну від 18.07.2017 № 643 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення» (зі змінами).

Закликаємо громадян, які надають послуги з репетиторства, виявити свою громадянську позицію і сплатити податки

Кременецьке  управління ГУ ДФС у Тернопільській області інформує, що ДФС України повідомила, якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою – підприємцем, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок (збір) із таких доходів.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік таким викладачам – репетиторам слід подати до 02 травня 2019 року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису. Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556.

Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) за ставкою 18%. Також із вказаних доходів відраховується військовий збір за ставкою 1,5%.

Суму податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2019 року.

Під поняттям «репетиторство» мається на увазі: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Нагадаємо, що декларування доходів пов’язано із виконанням фізичними особами – платниками ПДФО вимог ст. 67 Конституції України та норм Податкового кодексу України.

Інформація розміщена на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/372208.html.

Коментувати в соцмережах:

Задля підтримки армії платники Тернопільщини сплатили понад 39,3 млн гривень

Впродовж січня-лютого цього року до державного бюджету платники податків Тернопільщини сплатили 39,3 млн гривень військового збору. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Надходження перевищили очікувані на майже 4 млн грн або плюс 11,2 відсотки. «Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження даного збору зросли на 7,4 млн гривень», - зазначив очільник фіскального відомства.

Лише у лютому платники Тернопілля спрямували на потреби армії 21,4 млн грн військового збору, що на 19,4 відсотків перевищило очікувані надходження. Порівняно з лютим 2018 року приріст цього платежу склав 4,7 млн гривень.

Ігор Комендат також нагадав, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Необхідно мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці. Тому закликаємо роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже неоформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи державного бюджету, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни. 

Університет митної справи та фінансів запрошує на Дні відкритих дверей

Університет митної справи та фінансів повідомляє щодо проведення Днів відкритих дверей, які відбудуться 30 березня 2019 року та 20 квітня 2019 року. 

Завітай та дізнайся більше про 20 спеціальностей, за якими вже здійснюється підготовка фахівців та 3 нові пропозиції, на які вперше у 2019 році оголошуватиметься набір.

З метою проведення профорієнтаційної роботи та популяризації державної служби Університет митної справи та фінансів запрошує учнів 10-11-х класів до Школи юного митника, яка відбудеться 28 березня 20019 року.

Адреса: м. Дніпро, вул. Вернадського, 2/4.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті навчального закладу.

Фінансистам територіальних громад – про наповнення місцевих бюджетів

Сьогодні в Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся навчальний семінар на тему: «Встановлення та ефективність управління місцевими податками та зборами». На захід запросили фінансистів, головних бухгалтерів територіальних громад, а також посадовців органів місцевого самоврядування, які задіяні в бюджетоформуючому процесі. Оскільки в рамках децентралізації відповідальність за наповнення місцевих бюджетів несуть самі громади, то питання податкових надходжень, які є основою фінансової спроможності тергромад, було актуальним та широко обговорюваним. Відтак метою семінару був розгляд інструментів об’єднаних громад щодо збільшення власних надходжень до бюджету, підвищення податкової грамотності посадовців.

Основними  спікерами на заході виступили фахівці та посадовці Головного управління ДФС у Тернопільській області. У семінарі взяли участь: начальник управління погашення боргу Михайло Манастирський, заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування акцизного податку та контролю за обігом марок акцизного податку управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Галина Яремко, начальник відділу адміністрування екологічного податку, рентної плати та місцевих податків і зборів управління податків і зборів з юридичних осіб Оксана Мартинович та головний державний інспектор відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску та розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Віктор Орнатовський.

Фахівці фіскального відомства детально розповіли присутнім про нюанси наповнення бюджету податком на доходи фізичних осіб, сплати єдиного податку, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Лектори зупинились на особливостях справляння туристичного збору, плати за землю, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Вони також звернули увагу на важливості легального здійснення підприємницької діяльності та офіційного працевлаштування найманих працівників. Адже належна сплата податків – це основа наповнення бюджетів громад та запорука соціального економічного розвитку. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь