A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб, з 1 травня 2018 року збереглося

Дата: 24.05.2018 09:49
Кількість переглядів: 587

 

       Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 №329 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022” затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій, у якому збереглося право на отримання субсидії без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих (враховуючи норми щодо розміру отриманих ними доходів та перебування за кордоном).

     Відповідно до Положення за рішенням комісії доходи членів домогосподарства, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються.

     У такому випадку громадянин, особа якого посвідчується паспортом, при оформленні субсидії, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидіє отримувачем та зазначити в примітках «зареєстровані, але не проживають».

      Якщо, для прикладу, в помешканні прописана повнолітня одружена донька, то в Декларації, у розділі II, потрібно відобразити і її сім’ю також - чоловіка та дітей, навіть якщо вони прописані за іншою адресою.

      Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у житловому приміщенні, підкресливши відповідні слова. А також обов’язково надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

     На підставі цієї заяви Управління соціального захисту спрямовує в житлове приміщення цього заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі комісія приймає рішення: призначити субсидію на фактично проживаючих осіб або зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.

    Це рішення комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг.

Управління соціального захисту населення

Кременецької міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь