Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Патріарх всієї Русі-України Філарет відвідав Кременеччину

Дата: 13.10.2018 09:52
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

Вперше за багато років, учора Патріарх всієї Русі-України Філарет відвідав Кременеччину. Його зустрічали кілька десятків священиків з Тернопільської та сусідніх областей, парафіяни, представники влади. Супроводжував Святійшого під час візиту також голова Кременецької міської ради Олексій Ковальчук.

Відразу після офіційних вітань Філарет особисто благословив кількох діток, який спеціально для цього принесли батьки. Після того відправив службу у каплиці-пантеоні та освятить настінну ікону у с. Лішня. Патріарх закликав молитися за ворогів і простити їм за християнською традицією.

 «Прощення є однією з найбільших християнських чеснот. Храм, у якому ми знаходимося, покликаний зберегти та увіковічнити пам'ять про воїнів, котрі загинули, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Але разом з тим ми повинні пам’ятати й християнські Закони і вміти прощати нашим ворогам» – зазначив Патріарх Філарет. Також він привітав парафіян з черговим кроком, який зроблено на шляху до Томоса. Символічно, що візит Предстоятеля УПЦ КП на Тернопільщину припав на наступний день після такого важливого історичного моменту не лише для української церкви, а й загалом держави.

Після цього Філарет вирушив до Кременця, де у соборі Преображення Господнього освятив єдину в Україні новітню ікону із зображенням Георгія Переможця, учасниками Майдану Гідності та АТО. Також Патріарх нагородив відзнаками військових та волонтерів Кременеччини.

Сьогодні Патріарх Філарет освятив у Куликові новозбудований храм УПЦ КП.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь