Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо прийняття комісією з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Кременецької міської ради рішення про доцільність влаштування дитини до Кременецької загальноосвітньої школи-інтернату I-III cтупенів

Дата: 28.09.2017 11:23
Кількість переглядів: 665

Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова від 09 серпня 2017 року № 576 «Про внесення змін до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини і Положення про загальноосвітній навчальний заклад». Цією постановою внесено зміни до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 778.

Згідно нової редакції пункту 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, зарахування учнів до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня проводиться у разі, коли через стан здоров’я, режим робочого часу батьків дитини або осіб, які їх замінюють (крім батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних батьків), ускладнюється виховання і догляд дитини (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтовий метод роботи) або на момент прийняття рішення відсутня можливість влаштування дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Обставини, які є підставою для влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня розглядає комісія з питань захисту прав дитини.

Як вбачається із зазначених норм права, в новій редакції пункту 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад викладений вичерпний перелік підстав для надання комісією з питань захисту прав дитини рішення про доцільність влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату   I-III ступеня.

Окрім того, в підпункті 4 нової редакції пункту 4 Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, зазначено, що комісія приймає рішення про доцільність влаштування дитини до  загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня за заявою батьків із визначенням строку її перебування у школі-інтернаті.

Згідно цієї норми права, заяву на розгляд комісії подають батьки (згідно нової редакції пункту 22 Положення про загальноосвітній навчальний заклад також – особи, які їх замінюють).

Тому, враховуючи зазначені вимоги чинного законодавства, батьки та особи, які їх замінюють, у разі наявності у них підстав, передбачених пунктом 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтовий метод роботи), звертаються в службу в справах дітей Кременецької міської ради (адреса: м. Кременець, вул. Козубського, 4) для написання заяви про надання комісією з питань захисту прав дитини рішення про доцільність влаштування дитини до Кременецької загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня. До заяви необхідно обов’язково долучити копію документа, що підтверджує обставини, передбачені пунктом 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад.

 

 

                                                                               Служба у справах дітей

                                                                               Кременецької міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь