Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Вшанування перепоховання Тараса Шевченка

Дата: 22.05.2018 12:30
Кількість переглядів: 387

Фото без опису

«Винесли гроб, поклали на козацький віз, накрили червоною китайкою. Замість волів впрягся люд хрещений, і повезли діти свого батька, що повернувся з далекого краю до свого дому» – згадував про перепоховання Тараса Шевченка Григорій Честахівський. Саме він зумів відстояти виконання останньої волі Кобзаря – поховати на Чернечій горі. Після того, як на пароплаві «Кременчук» останки Кобзаря перевезли з Києва до Канева, дві доби домовина перебувала в Успенському соборі. Брати хотіли поховати Тараса біля стін Успенського собору.10 (22 травня), після відслуженої в церкві панахиди, прах віднесли на Чернечу гору.

Скільки років не минуло б з часу смерті та перепоховання національного Пророка, він завжди займатиме важливе місце у серцях українців.

Сьогодні у Кременці біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся захід із вшанування 157-ї річниці від часу перепоховання Кобзаря на українській землі. Священик відслужив молебень, присутні прийшли до пам’ятника із квітами. Участь у вшануванні взяли й працівники Кременецької міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь