Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Проща для родин загиблих атовців зібрала на Кременеччині людей з усієї України

Дата: 07.08.2018 13:29
Кількість переглядів: 915

У цьому місці пахне чебрецем і смутком, там, на фоні мальовничої природи надто контрастно видно та відчувається біль. Там важко бути емоційно. Усвідомлення того, що біль, який тебе лиш торкнувся, з цими людьми назавжди, ще довго не даватиме спокою…

Фото без опису

Сьогодні, в останній день Всеукраїнської прощі для родин загиблих військовослужбовців, у с. Лішня на Кременеччині, у каплиці-пантеоні Героям АТО відбулася архієрейська літургія, яку очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Нестор. Після літургії владика Нестор разом із духовенством відслужив водосвятний молебень і заупокійну литію за бійців, котрі загинули у визвольних змаганнях, Другій світовій війні та війні з російським агресором на Донбасі.

Впродовж трьох днів, 5-7 серпня, на Кременеччині вшановували пам'ять загиблих військовослужбовців – учасників АТО. З ініціативи протоієрея Андрія Любуня – настоятеля парафій Вознесіння Господнього у Великій Іловиці на Шумщині та святого великомученика Димитрія Солунського у Лішні Кременецького району зібралися понад близько 200 представників родин загиблих. Здебільшого це матері та дружини військових, котрих втратили у війні.

Значну частину організації прощі, за особистої підтримки міського голови Олексія Ковальчука, узяла на себе Кременецька міська рада.

У день вшанування ікони Божої Матері Почаївської на Кременеччину з різних куточків України прибули родини загиблих захисників: Чернігова, Дніпра, Волині, Франківщини, Львівщини, Харкова, Чернівців, Рівненщини. 

Перш за все захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку матерям, батькам, дружинам, дітям та загалом родинам загиблих. Адже для них важливо, аби наших спільних захисників, а їх рідних пам’ятали.

По приїзду учасники Прощі зупинилися у гуртожитках Кременецького лісотехнічного коледжу, що у мальовничому куточку села Білокриниця.

У ці три дні родини захисників могли не лише надавати підтримку одні одним, а й отримати її від інших. Вони мали чудову нагоду відвідати визначні історичні пам’ятки Тернопільщини, популярні туристичні місця. Зокрема побували у Кременці на Замковій горі, у Вишневецькому палаці, Збаразькому замку, штабі-музеї УПА у с. Антонівці та на батьківщині преподобного Амфілохія Почаївського у с. Мала Іловиця, що на Шумщині. Також прочани брали участь у майстер-класах та конкурсах, які для них влаштували організатори. Це дало можливість принаймні на мить відволіктися від спільного горя – назавжди втрачених рідних.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь