Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Платники податків можуть отримати безоплатну правову допомогу з питань реалізації захисту прав людини

Дата: 28.11.2017 15:10
Кількість переглядів: 356

Платники податків можуть отримати безоплатну правову допомогу з питань реалізації захисту прав людини

         Платники податків можуть скористатись своїм правом на безоплатну правову допомогу, зокрема, консультацію-роз»яснення юристів територіальних органів ДФС у Тернопільській області щодо застосування норм чинного законодавства у сфері оподаткування.

         Щоб скористатись своїм правом на безоплатну правову допомогу варто записатися на особистий прийом.

         Разом з тим, кожен платник податків, зокрема  у випадку неоднозначного трактування законодавчих норм, має ефективний та дієвий спосіб отримати індивідуальну податкову консультацію відповідно до ст.52 ПКУ. Варто врахувати, що отримана від органів ДФС консультація має індивідуальний характер, тобто нею може скористатися лише той платник, якому вона надається.

         Нагадаємо, що з метою підвищення рівня обізнаності громадян з їх правами та обов»язками в Україні щорічно проводиться Всеукраїнський тиждень права. Окрім більш активного інформування платників податків про гарантії дотримання прав і свобод, громадянам пропонуються безоплатні правові консультації.

Затверджено зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації  податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН

         Кременецька ОДПІ інформує, що Міністерство фінансів України наказом від 09.11.2017 №926 внесло зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН (далі наказ №926).

Наказ №926 набраві чинності 17 листопада 2017 року.

         Змінами передбачено, що платник податку має право подати до ДФС інформацію за встановленою формою щодо:

  • видів економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);
  • кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, що на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються)платниками податків;
  • кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010), що на постійній основі постачаються (виготовляються)та/або придбаваються платником податку.

Інформація за встановленою формою подається із поясненням платника податків, в якому зазначається специфіка господарської діяльності, що має незмінний характер, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Інформація за встановленою формою із поясненнями розглядається ДФС протягом 5-ти робочих днів, що настають за днем її отримання.

Поряд з цим, змінами визначено в яких випадках інформація за встановленою формою враховується автоматичною системою Моніторингу та у випадках інформування за встановленою формою не враховується.

 

Скільки необхідно зберігати документи щодо обчислення і сплати податків і зборів

         Відповідно до п.44.1, 44.3 ст.44 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. №2755 із змінами і доповненнями для цілей оподаткування платники податків зобов»язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов»язаних з визначенням об»єктів оподаткування та/або податкових зобов»язань, на підставі первинних документів, регістрів бух обліку, фінансової звітності, інших документів, пов»язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

         Платники податків зобов»язані забезпечити зберігання вищезазначених документів, а також документів, пов»язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складання якої використовуються зазначені документи, а у разі її неподання, з передбаченого Податковим кодексом граничного терміну подання такої звітності. Отже, документи, пов»язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, повинні зберігатися три роки (2555 днів для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням). Після закінчення строків зберігання документів суб»єкт господарювання, в установленому законодавством порядку передає їх до архіву. Якщо зазначені вище документи, пов»язані з предметом перевірки, проведенням процедури адміністративного оскарження прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення або судового розгляду, то такі документи повинні зберігатися до закінчення перевірки та передбаченого законом строку оскарження прийнятих за її результатами рішень та/або вирішення справи судом, але не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності.

 

Не всі підприємці області дотримуються вимог валютного законодавства, за що їм доведеться сплатити 3,7 млн грн

 

За 10 місяців цього року працівниками Головного управління ДФС у Тернопільській області проведено 94 перевірки з питань дотримання вимог валютного законодавства при здійсненні зовнішньоекономічної  діяльності. Серед них 45 планових та 49 позапланових перевірок. Основними порушеннями, які виявлено в ході перевірок суб’єктів зовнішньоекономічної  діяльності, є недотримання встановлених термінів розрахунків при проведенні експортно-імпортних операцій.

За результатами проведених перевірок донараховано більше 3,7 млн грн, в тому числі:

- 3 млн 68 тис. грн пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД;

- 58,2 тис. грн податку на прибуток іноземних юридичних осіб.

Станом на перше листопада цього року до Державного бюджету надійшло 1,8 млн грн пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД та штрафних санкцій за порушення валютного законодавства, а також 58,2 тис. грн податку на прибуток іноземних юридичних осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь