Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 20.08.2018 15:10
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

 

Юридична особа: чи можна перейти на «спрощенку» протягом року

 

   Відповідно до п. п.298.1.4 п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

   Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому п. п.298.1.4 ПКУ, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст.291 ПКУ.

   До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених гл.1 р. XIV ПКУ.

 

Випадки застосування РРО підприємцями

 

   Кременецька ОДПІ нагадує, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої і третьої груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані при:

- перевищенні в календарному році незалежно від обраного виду діяльності обсягу доходу понад 1000000 гривень;

- здійсненні реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, незалежно від групи єдиного податку та обсягу річного доходу;

- здійсненні роздрібної торгівлі підакцизних товарів, у тому числі пивом у пляшках і бляшанках, проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів.

 

Коли звітують з єдиного внеску члени фермерського господарства

 

   Відповідно до п. 5 розділу ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 (далі – Порядок №435), для членів фермерських господарств, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, звітними періодами є календарні місяці, які формуються та відображаються у річній звітності, що подається до 1 травня року за результатами фінансового року.

   Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (далі – Звіт) подається за формою № Д5 згідно з додатком 5 до Порядку №435 із зазначенням типу форми «початкова».

   Згідно з п. 3 розділу ІІІ Порядку №435 члени фермерського господарства звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України від 9 липня 2003 року №1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон №1058), та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

   Звіт зазначеними особами не подається.

   При самостійному визначенні бази нарахування єдиного внеску члени фермерських господарств, які отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону №1058, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, формують та подають до органів доходів і зборів Звіт самі за себе відповідно до пп. 10, 11 розділу IV Порядку №435 один раз на рік у терміни, визначені п. 5 розділу ІІІ Порядку №435.

   Звітним періодом є календарний рік.

До уваги громадян!

   Кременецька об”єднана державна податкова інспекція нагадує, що ті громадяни які мають у власності або користуванні земельні ділянки, повинні сплатити земельний податок . Останній термін сплати податку - 29 серпня 2018 року.

   Крім того нагадуємо, що 28 серпня 2017 року закінчується термін сплати податку на нерухоме майно,  відмінне від земельної ділянки.

   Інформацію щодо нарахування податків можна отримати в центрі обслуговування платників податків Кременецької ОДПІ, що знаходиться  за адресою: м.Кременець, вул. У.Самчука,6 або за тел.2-23-14.    

           

За 7 місяців цього року представникам бізнесу Тернопільщини відшкодовано 250 млн грн ПДВ

 

   Протягом семи місяців поточного року 76 представників бізнесу області заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок на суму 251 млн гривень.

   Станом на перше серпня платникам податків області відшкодовано з Держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок ПДВ на суму 250 млн гривень (з урахуванням заявок попередніх періодів).

   Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 41 млн грн, у тому числі 31 млн грн знаходиться в стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно вимог Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, та 10 млн грн - в стадії судового та адміністративного розгляду.

   За результатами проведених перевірок податковими органами області в січні-липні  2018 року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 3 млн гривень.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь