Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ДО УВАГИ ВИБОРЦІВ

Дата: 25.01.2019 15:18
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

         31 грудня 2018 року розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року       

            Якщо у зв’язку з навчанням, роботою чи іншими обставинами виборець не може проголосувати на чергових виборах Президента України за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити своє місце голосування відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 13.09.2012 року №893 “Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси” (із змінами), якою затверджено Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси .

            Для тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси таким виборцям необхідно до 25 березня включно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців Кременецької міської ради та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати.

            До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються у відділі ведення Державного реєстру виборців для перевірки вірності цих копій.

            До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, та інші. Перелік таких документів не є вичерпним.

            Пунктом 2.5 Порядку тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси встановлено, що виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

            При поданні заяви обов’язковою є наявність паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, якщо виборець нещодавно набув громадянства України.

Перевірити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців можна безпосередньо у відділі ведення Державного реєстру виборців Кременецької міської ради, який знаходиться за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 67, каб. №10, тел. 2-18-60, а також скористатися онлайн-сервісом “ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ВИБОРЦЯ” на сайті Центральної виборчої комісії у розділі “Державний реєстр виборців”.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь