Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 05.07.2018 15:43
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

Діє нова форма для подання запиту на отримання публічної інформації

Кременецька ОДПІ повідомляє, що удосконалено форму для подання запиту на отримання публічної інформації. Зокрема, передбачено можливість обрання запитувачем способу отримання інформації (документів) на запит на отримання публічної інформації шляхом проставлення у такому запиті відмітки «ознайомлення з документами в спеціальному місці розпорядника інформації».

Відповідний наказ Міністерства фінансів України від 04.05.2018 №468 «Про затвердження Порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної фіскальної служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів на отримання публічної інформації та Форми для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної фіскальної служби» набрав чинності 26.06.2018.

Також наказом визначається порядок відшкодування витрат на копіювання та/або друк документів, що надаються за запитом на отримання публічної інформації, розпорядником якої є органи Державної фіскальної служби.

Так, орган ДФС надає за вимогою запитувача 10 перших сторінок документа безкоштовно одночасно з повідомленням про необхідність відшкодування витрат на виготовлення копій решти документів, крім документів, якщо вони надаються на вимогу запитувачу виключно на електронну пошту.

Крім того, передбачено, що дія цього наказу не поширюється на відносини у сфері звернень громадян та адвокатських запитів, які регулюються Законом України «Про звернення громадян» та Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» відповідно.

Також наказом закріплено електронну адресу, на яку до ДФС направляється запит на отримання публічної інформації: publicinfo@sfs.gov.ua, яка на сьогодні функціонує відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

Про переклад довідки, що підтверджує резидентський статус нерезидента

 

Відповідно до п. 103.4 ст. 103 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підставою для звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України є подання нерезидентом з урахуванням особливостей, передбачених п. 103.5 і 103.6 цієї статті, особі (податковому агенту), яка виплачує йому доходи, довідки (або її нотаріально засвідченої копії), яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України (далі – довідка), а також інших документів, якщо це передбачено міжнародним договором України.

Довідка видається компетентним (уповноваженим) органом відповідної країни, визначеним міжнародним договором України, за формою, затвердженою згідно із законодавством відповідної країни, і повинна бути належним чином легалізована, перекладена відповідно до законодавства України (п. 103.5 ст. 103 ПКУ).

Відповідно до ст. 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

Проте переклад довідки, що підтверджує резидентський статус нерезидента, для застосування переваг міжнародного договору про уникнення подвійного оподаткування не має такої ж юридичної сили, як її оригінал. Автентичність копії довідки (достовірність, відповідність її оригіналові) має бути засвідчено.

Зокрема, ст. 79 Закону України «Про нотаріат» передбачає засвідчення вірності перекладу.

Нотаріус засвідчує вірність перекладу документа з однієї мови на іншу, якщо він знає відповідні мови.

Якщо нотаріус не знає відповідних мов, переклад документа може бути зроблено перекладачем, справжність підпису якого засвідчує нотаріус.

Складаємо розрахунок коригування для покупця

 

Кременецька ОДПІ повідомляє, що ДФС України у зв’язку із наявністю численних запитів платників податків щодо складання розрахунків коригування до податкових накладних, що видаються покупцям – платникам ПДВ, та приймаючи до уваги значну кількість помилок, яка допускається платниками при такому складанні, узагальнила роз’яснення про особливості заповнення табличної частини таких розрахунків коригування залежно від причин, з яких відбувається коригування та індивідуальні податкові консультації, надані окремим платникам податків, та надала узагальнену інформацію для використання при підготовці проектів індивідуальних податкових консультацій для платників податків, проведення семінарів та інших заходів масово-роз’яснювальної роботи.

Детально про особливості складання розрахунків коригування до податкових накладних, що видаються покупцям – платникам ПДВ йдеться у листі ДФС України від 22.06.2018 №18983/7/99-99-15-03-02-17.

 

Платники Тернопільської області сплатили до бюджетів майже 2, 8 млрд грн податків

 

За перше півріччя цього року платники Тернопільщини забезпечили збір платежів до бюджетів усіх рівнів на суму 2 млрд 777,5 млн гривень. Це на 620,3 млн грн перевищує показники першого півріччя 2017 року. Індикативні показники виконано на 104,3%.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 1 млрд 170,5 млн грн, що на 282 млн грн перевищує надходження січня-червня минулого року.

Серед ключових складових у структурі надходжень до держбюджету є податок на додану вартість – його надійшло 515 млн грн, що на 140,9 млн грн більше, ніж торік.

Крім цього, платники спрямували до держбюджету 120,3 млн грн податку на прибуток та 19,9 млн грн акцизного податку.

Надходження до бюджетів територіальних громад у першому півріччі 2018 року перевищили 1,6 млрд грн, а це на 338,2  млн грн більше, ніж за аналогічний період торік.

Серед усіх надходжень майже 1,1 млрд грн – це податок на доходи фізичних осіб. Крім цього, місцеві бюджети отримали 248,2 млн грн єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва та 52 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь