Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Щодо підвищення розміру пенсії за відстрочку часу виходу на пенсію

Дата: 14.11.2018 15:51
Кількість переглядів: 1119

Кременецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області

НАДАЄ РОЗ’ЯСНЕННЯ:

Щодо підвищення розміру пенсії за відстрочку часу виходу на пенсію

Статтею 45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено терміни з яких призначається пенсія.

Зокрема пенсія за віком призначається з дня звернення за її призначенням. Якщо звернення відбулося не пізніше як через три місяці з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку.

У разі якщо особа звернулася за призначенням пенсії пізніше, з метою відстрочити час виходу на пенсію задля збільшення її розміру, пенсія за віком призначається за заявою особи з дня, що настає за останнім днем місяця, в якому вона набула повний місяць страхового стажу. Звернення за призначенням пенсії має бути не пізніше як через три місяці з такого дня.

Щодо підвищення розміру пенсії за відстрочку часу виходу на пенсію, то статтею 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено встановлення підвищень до пенсії за віком у разі відстрочки часу її призначення. Так, особі, яка набула право на пенсію за віком, але після досягнення пенсійного віку, виявила бажання працювати й одержувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення щодо призначення пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком на такий відсоток:

- на 0,5% - за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, в разі відстрочення виходу на пенсію на термін до 60 місяців;

- на 0,75% - за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, в разі відстрочення виходу на пенсію на термін понад 60 місяців.

Підвищення розміру пенсії за неповний місяць страхового стажу не здійснюється.

 

 

Адміністрація об'єднаного управління

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь