Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Перепоховання воїнів УНР

Дата: 05.10.2018 15:55
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

Обряд перепоховання  41-ого бійця Армії УНР, що загинули 100 років тому відбулася сьогодні на Тернопільщині. У Ланівцях спочатку відправили заупокійну службу у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Аби вшанувати полеглих у боротьбі за Незалежність України юнаків до церкви прийшли ланівчани, представники місцевої, обласної влади, а також прибули друзі із сусідніх районів.

На запрошення міського голови Ланівців участь у заходах взяв міський голова Кременця Олексій Ковальчук. Він зазначив, що символічним є те, що труни з останками загиблих несли сучасні військові, які сьогодні, через 100 років після трагедії, також відстоюють Незалежність України і борються з тим самим ворогом.

Після служби учасники пройшли ходою до місця, де влітку цього року знайшли останки воїнів. Героїв вирішили перепоховати у там, де вони знайшли вічний спочинок, але перед тим відправити службу за християнською традицією аби їхні душі знайшли вічний спокій.

Нагадаємо, останки 41-ого воїна з слідами насильницької смерті були виявлені співробітниками КП ЛОР «Доля». Дослідження могили вояків Армії УНР на околиці Ланівців розпочались в серпні цього року на замовлення Українського інституту національної пам’яті. Характер розташування останків підтвердив спогади очевидців страти, записані ще у 1990-х роках. Учасники розкопок під час сьогоднішніх заходів розповіли, що у спільній могилі воїнів 100-річної давнини вони побачили згустки запеченої крові та відчули при розкопках характерний запах, який може бути лише у «свіжих» захороненнях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь