Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Перепоховання воїнів УНР

Дата: 05.10.2018 15:55
Кількість переглядів: 383

Фото без опису

Обряд перепоховання  41-ого бійця Армії УНР, що загинули 100 років тому відбулася сьогодні на Тернопільщині. У Ланівцях спочатку відправили заупокійну службу у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Аби вшанувати полеглих у боротьбі за Незалежність України юнаків до церкви прийшли ланівчани, представники місцевої, обласної влади, а також прибули друзі із сусідніх районів.

На запрошення міського голови Ланівців участь у заходах взяв міський голова Кременця Олексій Ковальчук. Він зазначив, що символічним є те, що труни з останками загиблих несли сучасні військові, які сьогодні, через 100 років після трагедії, також відстоюють Незалежність України і борються з тим самим ворогом.

Після служби учасники пройшли ходою до місця, де влітку цього року знайшли останки воїнів. Героїв вирішили перепоховати у там, де вони знайшли вічний спочинок, але перед тим відправити службу за християнською традицією аби їхні душі знайшли вічний спокій.

Нагадаємо, останки 41-ого воїна з слідами насильницької смерті були виявлені співробітниками КП ЛОР «Доля». Дослідження могили вояків Армії УНР на околиці Ланівців розпочались в серпні цього року на замовлення Українського інституту національної пам’яті. Характер розташування останків підтвердив спогади очевидців страти, записані ще у 1990-х роках. Учасники розкопок під час сьогоднішніх заходів розповіли, що у спільній могилі воїнів 100-річної давнини вони побачили згустки запеченої крові та відчули при розкопках характерний запах, який може бути лише у «свіжих» захороненнях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь