Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

У Кременці може з'явитися перший в Україні центр для дітей та молоді з інвалідністю збудований за грантові кошти

Дата: 01.07.2019 16:04
Кількість переглядів: 1485

Фото без опису

Аби у Кременці з’явився перший в Україні реабілітаційний центр збудований на грантові кошти Євросоюзу за два місяці необхідно зібрати 20 тис. євро. Це внесок української сторони, на ці кошти виготовлятимуть технічно-кошторисну документацію.

Сьогодні міський голова Олексій Ковальчук взяв участь у зустрічі ГО «Товариства батьків дітей з інвалідністю «Зоря надії» з представниками Польської партнерської Громадської організації «Крок за кроком». До перемовин також долучилися перший заступник Микола Матвіюк та начальник фінансового управління Кременецької міської ради Надія Тімахова.

Основною метою зустрічі було обговорення перспективи будівництва у Кременці Навчально-реабілітаційного центру для обслуговування дітей та молоді з інвалідністю. Адже ще у 2017 році рішенням сесії для будівництва центру у місті виділили земельну ділянку, а також 100 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на відвід земельної ділянки під будівництво.

- 29-30 травня у м. Замость (Польща) відбулася зустріч групи з управління транскордонним проектом, що передбачає будівництво реабілітаційних центрів в Кременці і Замості. Раніше проект з Кременця потрапив до запасного списку і знаходився на третій позиції. На даний момент два проекти, що були попереду у запасному списку вже отримали грантові кошти. Донорами вже зібрано більшість необхідних коштів для Кременецького проекту. З кожним днем вірогідність отримання дофінансування нашим проектом зростає. У листопаді, після аудиторських перевірок в інших проектах кошти будуть зібрані повністю. На цей час мають бути проведені всі попередні підготовчі роботи. Для виконання своєї частини роботи і збору коштів на власний внесок (10%) польська сторона (батьки дітей) провела низку заходів зі збору коштів. І протягом кількох місяців завдяки активності батьків, зібрала досить значну суму на потреби своєї частини проекту, – повідомила Наталія Бабій – мама котра виховує 10-річного Максимка із ДЦП.

Також жінка розповіла, що окрім матеріальних питань перед родинами, де виховуються діти з інвалідністю часто постають проблеми морального та етичного характеру.

- Навчально-реабілітаційний центр є необхідний аби діти та молодь з інвалідністю були задіяні в суспільстві. З іншого боку наше суспільство потребує додаткової інформації та виховання толерантності до людей з інвалідністю. Адже часто доводиться спостерігати за тим, як від них здорові люди, надто це стосується дітей, сахаються. А це – неправильно і навіть жорстоко, – каже пані Наталія.

 

Усі бажаючі долучитися до збору коштів на будівництво навчально-реабілітаційного центру можуть зробити це за наступними реквізитами: ЄРДПОУ 40154708 Р/р №26006055129993 в Тернопільській філії ПАТ «Приватбанк» МФО 338783.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь