Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Сьогодні кременчани згадують Андрія Пушкаря

Дата: 06.08.2019 09:42
Кількість переглядів: 669

Фото без опису

Сьогодні у спортивному світі згадують відомого спортсмена, багаторазового Чемпіона світу та Європи з армреслінгу, Почесного Громадянина Кременця Андрія Пушкаря. Сьогодні він міг відзначати свій 34-ий день народження. Але страшна аварія забрала життя цієї світлої людини.

Андрій Пушкар народився 6 серпня 1985 року в Кременці, випускник Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.

Перші змагання, в яких узяв участь – «Козацькі забави» в Кременці, тоді підняв колоду 52 рази, з вагою 70 кг. Першим видом спорту Андрія був пауерліфтинг, який зміцнила м'язи майбутнього чемпіона і розвинули непогану базу для майбутнього армрестлерів.

Армрестлінгом Андрій почав займатися з дитинства. Виступав у суперважкій ваговій категорії. У 2003 році виграв першу медаль чемпіонату світу, а у 2006-му, у віці 21 року став заслуженим майстром спорту. На чемпіонаті світу-2012 Андрій виграв дві золоті нагороди.

Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів – чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу – з понад 30 країн.

Лауреат номінації «Разом з олімпійцями» конкурсу «Герої спортивного року Тернопільщини – 2015». Також нагороджений відзнакою Президента України – ювілейна медаль «25 років незалежності України».

Тренувався Андрій Пушкар за власно розробленою методикою 3 рази в тиждень, кожне тренування тривало 1,5-2 години.

Крім власних тренувань Андрій сам займався тренерською діяльністю – тренував дітей у власному тренажерному залі, який розташовується на 1 поверсі його будинку, а так само був тренером в центрі фізичної культури Тернопільського університету і президентом Тернопільської федерації з армспорту.

Андрій Пушкар не дожив два дні до важливого матчу проти принципового суперника, уродженця Кривого Рогу, а нині москвича Дениса Ципленкова у рамках Кубку світу серед професіоналів «Злотий Тур». Росіянин Денис Циплєнков, супротивник трагічно загиблого у ДТП рукоборця Андрія Пушкаря, залишив пояс чемпіона його сину – Леву…

Світла пам'ять про Велику і Добру людину назавжди залишиться у серцях Кременчан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь