Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

У Кременці відзначають 200-річчя Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії (фоторепортаж)

Дата: 17.10.2019 17:02
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

Гостей з усієї України та закордону зібрав у ці дні Кременець. На базі КОГПА ім Тараса Шевченка відзначають 200-ліття становлення вищої школи у місті. У залі ім Тадеуша Чацького відбулася урочиста академія. Вчора у читальній залі бібліотеки вишу провели наукову конференція.

До заходів долучився й міський голова Олексій Ковальчук. Він особисто привітав ректора, професора Афанасія Ломаковича та колектив академії із цією знаковою датою. - Ми також хочемо висловити подяку міській раді, депутатському корпусу та міському голові за постійну підтримку академії. Зокрема, за активну участь та співфінансування видання передруку «Кременецької граматики» минуло річ, – зазначив Афанасій Ломакович.

Нагадаємо, у 1805 році в Кременці була заснована гімназія, яку у 1819 році перейменували у ліцей - тоді навчальний заклад вищого типу. У 1833 році матеріальну базу вже закритого ліцею перевезли до Києва, де на її основі відкрили університет Св Володимира (нині Національний університет ім Тараса Шевченка). Після Другої Світової війни у стінах ліцею відкрили учительський інститут. У 1969 році заклад перенесли до Тернополя, де відкрили педагогічний університет ім Володимира Гнатюка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь