Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Щодо фінансування програми Фонду енергоефективності

Дата: 28.10.2019 10:30
Кількість переглядів: 300

   Фонд енергоефективності - розпочав свою роботу і оголосив прийом заявок. На сьогоднішній день в статутному капіталі Фонду енергоефективності закладено 1,6 млрд гривень та більше 50 млн євро міжнародного фінансування. Це забезпечить стале фінансування проєктів Програми „Енергодім" на найближчі декілька років. Участь міжнародних партнерів України у фінансуванні Програми Фонду енергоефективності є додатковим підтвердженням прозорості та надійності. Окрім додаткових великих фінансових ресурсів, участь міжнародних донорів буде позитивно впливати на якість проектів, так як з боку донорів буде забезпечено додатковий контроль за якістю реалізації проєктів.

   На підтримку проектів, які будуть реалізовуватися в рамках Програми „Енергодім", можуть бути направлені сили і місцевих програм підтримки, які в свою чергу прискорять реалізацію проєктів.

   Перші 300 проектів, які будуть реалізовані по Програмі „Енергодім", отримають додатковий бонус у вигляді додаткової компенсації з боку Фонду енергоефективності у вигляді додаткових 20% компенсації. Учасники по Пакету „А" отримують загалом 60%, а учасники по Пакету „Б" - 70% від вартості передбачених проектом робіт.

   Першим кроком для участі у Програмі є проведення енергоаудиту та виготовлення енергосертифікату атестованим енергоаудитором. Це значить, що на самому початку ОСББ отримує інформацію про технологічні рішення, економію, вартість впровадження проєкту, що підготовлені атестованим спеціалістом

   Для прикладу надаємо розрахунки з енергомодернізації (утеплення зовнішніх стін або/та утеплення цоколя, покриття горищ, технічних поверхів) п'яти поверхового 60-ти квартирного будинку інвестиція якого складає 3,0 млн гривень.

   Враховуючи важливість і актуальність даного питання просимо Вашого сприяння і активної участі щодо залучення 2 - 3 ОСББ до програми Фонду енергоефективності, яка дасть змогу залучити кошти з державного бюджету і бути прикладом для інших співвласників.

   На сьогодні в області працює регіональний консультант ШС проекту підтримки енергоефективності Михайло Мельник (+38 097 219 29 23). Головним завданням якого є повний безкоштовний супровід місцевих ОСББ протягом процесу подання заявки на гранти та допомога ОСББ у створенні фінансових рішень із залученням Фонду та банків-партнерів для здійснення енергомодернізації у будинках.

   Враховуючи вищенаведене, просимо проаналізувати та у 2-х денний термін бути готовими запропонувати ОСББ, які активні та потенційно здатні взяти участь у програмі Фонду енергоефективності. Для отримання вказаних пропозицій та їх обговорення, управління житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації спільно із регіональним консультантом проекту Михайлом Мельником буде здійснено індивідуальну комунікацію з керівниками кожного населеного пункту області, де наявний багатоквартирний житловий фонд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь