Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини податкової

Дата: 27.12.2019 11:51
Кількість переглядів: 431

Фото без опису

Звіряємо розрахунки з бюджетами та цільовими фондами – через Електронний кабінет

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ, зокрема, проведення звірки розрахунків платників податків з державним та місцевими бюджетами. Також можна одержати документ, що підтверджує стан розрахунків, який формується автоматизовано шляхом вивантаження відповідної інформації з Електронного кабінету із накладенням електронного підпису посадової особи контролюючого органу та печатки контролюючого органу (ст. 421 ПКУ).

Як отримати відомості про розрахунки з бюджетом користувачами Електронного кабінету, можна ознайомитися на порталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/401948.html.

 

Декларацію з податку на прибуток підприємств оновлено

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області повідомляє, що 20.12.2019 у бюлетені «Офіційний вісник України» № 98/2019 опубліковано наказ Міністерства фінансів України від 14.11.2019 №481 (далі – Наказ №481), яким затверджено зміни до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація).

Наказом №481 форму Декларації приведено у відповідність до чинних норм Податкового кодексу України, зокрема, внесено зміни до додатків РІ, ПН, ВП до Декларації та впроваджено новий додаток ПП щодо податкових пільг.

Наказ №481 набрав чинності з дня його офіційного опублікування (крім підпункту 3 пункту 1 та пункту 3 Змін до форми декларації (щодо нового додатку ПП), які наберуть чинності з 01 січня 2020 року).

Тож уперше звітувати за оновленою формою декларації з податку на прибуток потрібно за періоди:

  • платникам з квартальним звітним періодом – за І квартал 2020 року;
  • платникам з річним звітним періодом – за 2020 рік.

Які вина відносять до столових? Визначаємо за зовнішнім виглядом виноробної продукції приналежність до столових вин

Правові відносини у сфері виноградарства та виноробства України, пов’язані з веденням виноградників та виробництвом винограду, вина та інших продуктів виноробства, визначає регламентацію і контроль в цих галузях виробництва, права і обов’язки виробників, повноваження органів виконавчої влади і спрямований на посилення боротьби з фальсифікацією виноробної продукції в Україні регулює Закон України від 16 червня 2005 року №2662-IV «Про виноград та виноградне вино» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2662).

Відповідно до п. 28 ст. 1 Закону №2662 вино столове – це вино, виготовлене шляхом повного чи неповного збродження сусла. Залежно від вмісту цукру, столове вино поділяється на сухе, напівсухе, напівсолодке.

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим та зерновим дистилятом, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, біоетанолом, алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, забезпечення їх високої якості та захисту здоров’я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального на території України визначає Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №481).

Відповідно до абзацу першого частини другої ст. 11 Закону №481 маркування виноробної продукції, яка реалізується в Україні, здійснюється відповідно до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» з урахуванням особливостей, встановлених Законом №481.

З урахуванням викладеного, маркування виноробної продукції, обов’язково має містити інформацію, передбачену ст. 11 Закону №481, зокрема, має бути наявна назва виноробної продукції. Тобто визначити приналежність виноробної продукції до столових вин можна за інформацією на етикетці.

Крім того, вина столові, які реалізовуються на території України, повинні бути марковані марками акцизного податку.

Розлив виноробної продукції здійснюється виключно у тару, передбачену ст. 11 Закону №481.

 

 

За порушення при виплаті зарплати – до відповідальності

 

Головне управління ДПС у Тернопільській області проводить систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин. Проте є роботодавці, які виплачують своїм працівникам заробітну плату без сплати податку на доходи фізичних осіб та внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

У кожному районі Тернопільщини створені робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу яких входять, зокрема, і представники податкового відомства. Зазначені групи здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

За результатами контрольно-перевірочної роботи щодо платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства, з початку року проведено 78 перевірок. Зокрема, інспектори перевірили 53 суб’єкти господарювання-юридичні особи та 25 підприємців. Порушникам нарахували 19,4 млн грн податків та зборів, зокрема, 6,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 2,3 млн грн єдиного соціального внеску та мільйон гривень військового збору.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь