Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Міський голова взяв участь в консультації зі створення перспективних планів формування громад

Дата: 05.02.2020 11:08
Кількість переглядів: 685

Фото без опису

4 лютого в Мінрегіоні пройшли останні консультації зі створення перспективних планів формування громад. Представники ОДА, місцевого самоврядування, профільних асоціацій та народні депутати обговорили перспективи формування громад Тернопільської області. Участь у консультації взяли міський голова Кременця Олексій Ковальчук та перший заступник Микола Матвіюк.

«Завершилося друге коло консультацій – непростих дискусій про майбутнє громад. Завдяки діалогу вдалося знайти багато оптимальних і компромісних рішень. Але, як ми і передбачали, питання формування майбутнього адміністративно-територіального устрою на рівні громад буде одним із найскладніших в процесі реформування місцевого самоврядування. І це питання точно не можна вирішувати мовою ультиматумів. Там, де важко знайти спільне рішення, яке задовольнить усіх, варто керуватися чіткими критеріями, які дозволяють створити громаду, здатну розвиватися і створювати умови для гідного життя людей», — зазначив В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій.

Нагадаємо, що консультації зі створення перспективних планів формування громад областей розпочалися у грудні минулого року.

Як відомо, 20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

24 січня 2020 року Уряд змінив методику формування спроможних громад.

За даними Мінрегіону, затвердженими Урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь