Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 13.02.2020 11:25
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

 

Неоподатковані доходи потрібно задекларувати репетиторам

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області звертає увагу вчителів та викладачів, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, про обов’язок декларування доходів, отриманих внаслідок надання в 2019 році репетиторських послуг учням та студентам.

До репетиторських послуг належить виконання контрольних, курсових, дипломних робіт, підготовка дітей до школи, незалежного тестування, вступу до навчальних закладів, навчання з будь-яких предметів тощо.

Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, а також сплатити до бюджету з таких доходів податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір – 1,5%.

Декларацію можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Декларацію необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси платника не пізніше 30 квітня 2020 року.

 

Графа 2 «Код ознаки надання інформації» у повідомленні за ф. №20-ОПП: нюанси заповнення при зміні адміністративного району

 

Якщо у платника податків після зміни основного місця обліку, пов’язаного із зміною адміністративного району, залишились об’єкти оподаткування за попереднім місцем обліку, то повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП (далі – повідомлення №20-ОПП), подається лише при зміні відомостей про такі об’єкти оподаткування, або створення, реєстрації чи відкриття нових об’єктів.

Повідомлення №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єктів оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У такому випадку у графі 2 «Код ознаки надання інформації» розділу 3 повідомлення №20-ОПП зазначається код ознаки надання інформації «1» – первинне надання інформації.

На підставі проставленої відповідної позначки в графі 11 («v» або «+») здійснюється взяття на облік платника податків за неосновним місцем обліку в контролюючому органі за місцезнаходженням об’єкта оподаткування.

При зміні відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

У такому випадку у графі 2 «Код ознаки надання інформації» розділу 3 повідомлення №20-ОПП зазначається код ознаки надання інформації «3» – «зміна відомостей про об’єкт оподаткування» або «6» – «закриття об’єктів оподаткування».

 

Програмний РРО вже тестують

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області повідомляє, що триває тестування першого релізу безкоштовного додатку «пРРОсто», розробленого Державною податковою службою спільно з Офісом ефективного регулювання (BRDO).

Додаток працює тільки в режимі «онлайн». Наступні релізи будуть виходити після затвердження нормативної бази та опрацювання пропозицій і зауважень тестувальників.

Програмне рішення для смартфонів та планшетів з операційними системами Android та iOS  вже доступне для зареєстрованих тестувальників. Незабаром додаток буде доступний для завантаження з Google Playmarket та App Store без додаткових запитів.

Запис на тестування відбувається на сайті https://prrosto.kmu.gov.ua/.

Пропозиції та зауваження можна надіслати безпосередньо через додаток «пРРОсто».

 

На Тернопільщині бізнесмени віддали державі заборгованих 3,5 млн гривень

Є традиція розпочинати новий рік без боргів, проте бізнес – справа ризикова. Так склалося, що 171 юрособа все ж допустила заборгованість із податкових платежів. Та у січні цього року такі боржники виплатили 3,5 млн грн податкового боргу. При цьому 117 із них повністю звільнилися від заборгованості, сплативши у бюджети 1,7 млн гривень.

Відтак до зведеного бюджету мобілізовано 1,7 млн гривень. До державного бюджету залучено 1,1 млн гривень.

Упродовж січня фахівці управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Тернопільській області підготували матеріали по 8 юридичних особах для подання заяв до суду, щоби отримати дозвіл для погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів. Адже сума податкового боргу тих суб’єктів господарювання склала 12,9 млн гривень. Крім цього, підготували матеріали щодо стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби стосовно 13 платників податків – фізичних осіб на суму податкового боргу 1,7 млн гривень.

З початку цього року за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло 26,6 тис. гривень. Зокрема до державного бюджету спрямовано 11,4 тис. грн, а до місцевих бюджетів – 15,2 тис. гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь