Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Захист прав дітей та соціальна підтримки сімей з дітьми в умовах карантину

Дата: 08.05.2020 12:36
Кількість переглядів: 766

Фото без опису

 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу  COVID-19» на всій території України припинено відвідування закладів освіти та запроваджені інші заходи, які передбачають цілодобове перебування дітей вдома.

Проте оголошений карантин не призупиняє дію норм чинного законодавства у сфері захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми.

На територію м. Кременця в рідні сім’ї повернуто 4 дитини, які перебували в закладах інституційного догляду та виховання Тернопільської області.

Спільно   з фахівцями із соціальної роботи, спеціалістами служби у справах дітей міської ради здійснюється моніторинг забезпечення прав дітей.  Проводиться   моніторинг захисту прав дітей, які повернулись до сімей із закладів інституційного догляду та виховання, а також потреб сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Працівниками служби у справах дітей проведено первинний збір інформації стосовно 26 дітей. Дані діти перебувають вдома, умови проживання дітей безпечні, продукти харчування наявні, діти забезпечені   необхідним  для навчання та розвитку. Батькам роз’яснено інформацію про правила забезпечення членів родини від інфікування хворобою COVID-19.

З  батьками сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах і перебувають на обліку служби у справах дітей Кременецької міської ради проведено профілактичні бесіди щодо необхідності створення належних умов для проживання дітей та належного виконання батьківських обов’язків. За час карантину не виявлено нових сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.  Зусиллями міських благодійників,  родинам надано допомогу продуктами харчування. Дані сім’ї  перебувають на постійному контролі служби у справах дітей міської ради.

Робота щодо моніторингу стану захисту прав дітей триває.

              

Служба у справах дітей Кременецької міської ради .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь