Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 28.08.2020 13:51
Кількість переглядів: 495

Фото без опису

Цього року в Україні вперше вшановують День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Напередодні у Кременці також долучилися до пам’ятної дати. Перший заступник міського голови Микола Матвіюк, начальник відділу культури та туризму Ганна Бобровська разом з представниками районної влади поклали квіти до стели кременчанам (та на могили військових), що загинули в АТО, до пам’ятника Степану Бандері.

Відзначати День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня постановив президент Володимир Зеленський. Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових. До того ж, у цей час саме поспіли соняхи, але збирати їх було складно, адже в серпні 2014 року в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники. Тому сонях – символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь