A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 25 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Кременець

Дата: 09.09.2020 15:26
Кількість переглядів: 773

Фото без опису

 

ПРОТОКОЛ № 25

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Кременець

                                                                                                        

від 08 вересня 2020 року

 

Головує:  Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови, перший заступник голови комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Шевчук В.М. – заступник міського голови; Волянюк О.В. – директор КП «Міськводгосп»; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу Кременецької міської ради; Мельник Г.С. – секретар ради. Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Корнійчук В.І. - директор комунального некомерційного підприємства «Кременецький центр первинної медико – санітарної допомоги»; Ігнатюк А.М. – начальник Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області.           

      Запрошені: Березовський В.С. – провідний інспектор Кременецького РВ УДСНС України у Тернопільській області; Кравчук В.С. – В.о. начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

    

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про заслуховування та виконання протоколу № 34 від 04 вересня 2020 року позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

   Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови, розпочав засідання міської комісії з ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання, ознайомив присутніх із протоколом позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації № 34 від 04 вересня 2020 року.

   Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомив, що в Кременецькому районі епідеміологічна ситуація з COVID – 19 продовжує загострюватись.

   Так, станом на 08.09.2020 року в районі зареєстровано 550 лабораторно підтверджених випадків COVID – 19. Показник захворюваності по району в перерахунку на 100,0 тис. нас. складає 827,0, при середньо – обласному показникові 731,0 на 100,0 тис. нас. (абсолютне число хворих – 75650 осіб).

   Станом на 04.09.2020 року з числа захворівши вже одужало - 456 осіб, померло – 9 осіб. Продовжують хворіти 0 85 чол.. З часу реєстрації COVID – 19 найбільша кількість захворівши зафіксована у м. Почаїв – 177 осіб (32,2% від усіх захворівши по району), на другому місці – м. Кременець – 156 осіб (28,4% від усіх захворівших по району). Інші 217 хворих (39,4%) виявлено в 40 селах району.

   За час реєстрації захворюваності методом ПЛР в районі лабораторно обстежено понад 5000 чол..

   Кравчук В.С. – В.о. начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доповіла про результати проведення контрольних заходів за дотриманням на території міста Кременець протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. №641 (із змінами) та постановами Головного державного санітарного лікаря України (із змінами) за період з 31.08.2020 р. по 06.09.2020 р.

   Спеціалісти управління провели роз'яснювальну роботу із профілактики коронавірусної інфекції та вручили листи - пам'ятки із ознайомленням та попередженням власників про адміністративну відповідальність у разі недотримання протиепідемічних заходів на 22 об'єктах м. Кременець, з них: 3 заклади торгівлі продовольчими товарами, 8 закладів непродовольчими товарами, 2 перукарні, 2 стоматкабінети, 2 ДНЗ, 2 ЗОШ, 1 НВК, 1 ліцей, 1 гімназія. Порушення виявлено на 6 об’єктах, що становить 27%. Переважно це недотримання маскового режиму, несвоєчасне проведення температурного скринінгу.  

   01.09.2020 р. здійснено моніторингові візити до закладів освіти міста (всього 4 ЗОНЗ) з метою контролю за дотриманням протиепідемічних заходів керівниками закладів під час проведення свята День знань. Крім того, проведено 1 позапланове обстеження закладу торгівлі продовольчими товарами щодо дотримання протиепідемічних вимог, встановлених постановами Головного державного санітарного лікаря України № 17 від    09.05.2020 р.. Підприємцю видано припис щодо усунення порушень, виявлених під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю).

   04.09.2020 р. також здійснено моніторингові візити на 2 агропродовольчих ринки м. Кременець (ТОВ «Кременецька міжрайбаза», ТОВ «МОНТЕРО»). Керівникам ринків надано рекомендації щодо контролю за дотриманням протиепідемічних заходів та роз'яснено особливості роботи об'єктів відповідно до зонування за рівнем епідемічної небезпеки.

   05.09.2020 р. спільно з працівниками відділу поліції обстежено 5 закладів громадського харчування м. Кременець щодо дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID - 19. Порушення виявлено на 2 об'єктах. Встановлено відсутність антисептиків для рук та дезінфекційних засобів, несвоєчасне проведення температурного скринінгу. З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу та надано пропозиції щодо усунення порушень.

 

        1. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Згідно рішення позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 03.09.2020 року (ПРОТОКОЛ № 28) з 00:00 07 вересня 2020 року на території м. Кременець встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної ситуації.

 

  1. Начальнику Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКУ А.М. та начальнику Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ЗАЙЦЮ А.І. забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки визначеного рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 03.09.2020 року (ПРОТОКОЛ № 28), відповідно до постанови КМУ України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

 

  1. Ректору Кременецької обласної гуманітарно – педагогічної академії ім. Тараса Шевченка Афанасію ЛОМАКОВИЧУ та директору Кременецького медичного коледжу ім. Арсена Річинського Петру МАЗУРУ розглянути питання щодо можливості перенесення початку занять на годину пізніше.

 

  1. Спеціалісту I кат. по звязках з громадськістю Олені ІЛИНИЧ активно проводити інформаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного рівня епідемічної ситуації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови ШЕВЧУКА В.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М. та начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ЗАЙЦЯ А.І..

 

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «9», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

Перший заступник міського голови                            Микола МАТВІЮК

 

 

Заступник міського голови                                            Володимир ШЕВЧУК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами,

секретар комісії                                                               Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь