Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Помилка у декількох податкових накладних: як нараховують штраф?

Дата: 05.09.2017 16:07
Кількість переглядів: 512

Помилка у декількох податкових накладних: як нараховують штраф?

            Згідно з п.120 прим.1.3 ст.120 прим 1 ПКУ допущення продавцем товарів/послуг помилок під час зазначення обов»язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п.201.1 ст.201 ПКУ, виявлених контролюючим органом за результатами перевірки, проведеної за заявою покупця,-тягне за собою накладення на платника податку-продавця штрафу в розмірі 170 гривень та зобов»язання виправити помилки.

            Отже, при виявленні контролюючим органом помилок, допущених продавцем товарів/послуг під час зазначення обов»язкових реквізитів ПН/РК до податкової накладної , передбачених п.201.1 ст.201 ПКУ, за результатами перевірки, проведеної за заявою покупця, нараховується штраф в розмірі 170 грн. за кожну податкову накладну.

            Невиконання податкового повідомлення –рішення  контролюючого органу з попередженням про необхідність виправлення платником податків-продавцем зазначених в абзаці першому п.120 прим 1.3 ст.120 прим 1 ПКУ помилок протягом 10 календарних днів, наступних за днем його отримання, тягне за собою накладення на такого платника податку штрафу у розмірах від 10 до 100% суми ПДВ, зазначеної в податковій накладній, залежно від кількості днів протермінування не виправлення помилок.

Чи може відокремлений підрозділ подавати розрахунок за формою №1ДФ самостійно?

            Порядок заповнення та подання податковими  агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого)на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015р. №4, зареєстрованим у міністерстві юстиції України 30.01.2015 за №111/26556.

Відповідно до п.п.»б» п.176.2 ст.176 ПКУ особи, які відповідно до Кодексу мають статус податкових агентів, зобов»язані подавати у строки, встановлені Кодексом у строки, встановлені Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого)на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.

            Відокремлений підрозділ, якому в установленому порядку надано вопноваження щодо нарахування, утримання і сплати (перерахування) до бюджету податку, самостійно подає податковий розрахунок за формою №1ДФ до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (реєстрації).

            У разі, якщо відокремлений підрозділ юридичної особи (головного підприємства або уповноваженого відокремленого підрозділу)не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати)податок до бюджету, податковий розрахунок у вигляді окремого витягу за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням та надсилає копію такого розрахунку до контролюючого органу за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу в установленому порядку. 

            Понад 3,6 млн.грн.-результат співпраці Тернопільської митниці із зарубіжними колегами

            З початку цього року працівники Тернопільської митниці ДФС з метою перевірки законності здійснення суб»єктами зовнішньоекономічних операцій в зоні діяльності митниці до митних органів іноземних держав направили 4 запити.

            Водночас отримано 6 відповідей від митних органів іноземних держав на запити, надіслані у попередні періоди.

            Як зазначила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, за результатами опрацювання отриманих відповідей, митницею складено 48 протоколів про порушення митних правил на суму 3 млн.632,8 тис.гривень.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь