A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 31 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

Дата: 03.11.2020 08:29
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

ПРОТОКОЛ № 31

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

                                                                                                        

від 02 листопада 2020 року

 

Головує:  Ковальчук О.А. – міський голова, голова комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного    захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови;     Шевчук В.М. – заступник міського голови; Валецький В.О. – заступник начальника Кременецького ВП ГУНП у Тернопільській області; Мельник Г.С. – секретар ради; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу Кременецької міської ради; Тімахова Н.Ю. – начальник фінансового управління; Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області; Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Галькевич Г.Г. – начальник Кременецького РВ УДСНС України в Тернопільській області; Корнійчук В.І. – директор комунального некомерційного підприємства «Кременецький центр первинної медико – санітарної допомоги».       

      Запрошені: Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти Кременецької міської ради; Заник М.Л. – директор Кременецької школи мистецтв ім. М.Вериківського.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про стан епідемічної ситуації на території м. Кременець, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID – 19.

 

  1. Про розгляд звернення начальника відділу освіти Кременецької міської ради Щербатюк Н.Ю. щодо надання дозволу на відвідування закладів освіти її здобувачами на території м. Кременець.

 

  1. Про розгляд звернення директора Кременецької школи мистецтв                ім. М. Вериківського Заника М.Л. щодо відновлення навчального процесу.

 

 

 

 

 

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання.

Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомив, що в м. Кременець та Кременецькому районі епідеміологічна ситуація з COVID-19 залишається бути складною і небезпечною.

Так, станом на 30.10.20р. в районі зареєстровано 1249 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, що на 100,0 тис. нас. становить           показник – 1878,2. Середньо – обласний показник захворюваності на               100,0 тис. нас. становить 1972,0, що в абсолютних числах складає 20410 чол..

З числа усіх захворівших вже одужало 973 осіб, померло – 21 осіб. Продовжують хворіти – 255 чол..

Найбільша кількість хворих зафіксована в м. Кременець – 462 чол., або      37,0 % від усіх захворівших по району. Серед мешканців м. Почаїв захворівших налічується 271 чол., 21,7% від усіх захворівших по району. Усі інші 516 чол. або 41,3% зареєстровані в 54 селах району, з числом хворих в окремих селах від 1    (с. Ст. Кокорів, с. Валігури) до 37 чоловік (с. В. Бережці), найбільша кількість хворих – 44 в с. Сапанів. На амбулаторному лікуванні з початку епідемії перебувало 1011 хворих, або 80,3 % від загального числа захворівших, та 225 або 18,0 % були госпіталізовані в лікувальні заклади району, м. Тернопіль та м. Київ (2 хворих), на ШВЛ перебувало – 10 хворих (м. Кременець – 4, м. Почаїв – 6).

В структурі захворюваності діти складають 8,4 % або 105 осіб в абсолютних числах, з числа працівників медичних закладів захворіло 124 осіб, або 9,9 %, а також серед працівників освіти 187 чол., або 15 %. Високий рівень захворюваності реєструється серед непрацюючих та пенсіонерів.

Лабораторно обстежено хворих та осіб з підозрою на COVID – 19 на 30.10.2020 р. з початку епідемії становить 7600. Результативність наших досліджень становить 15,6 % від усіх досліджених взірців.

З 13.10.2020 року КМУ своєю Постановою № 956 вносить зміни до Постанови № 641 від 22.07.2020 року та запроваджує нові критерії оцінки рівня епідситуації для встановлення відповідного зонування епіднебезпеки.

Для «жовтої» зони показник базового рівня захворюваності на 100 тис. нас. на території адміністративно територіальних одиниць становить від 40 до 160; для «помаранчевої зони» від 160 до 320; для «червоної» зони – більше за 320.

Другим критерієм для віднесення територіальної одиниці до «червоної» зони є завантаженість більше як на 75% ліжок виділених для госпіталізації хворих на COVID-19 протягом 5 днів підряд.

За останні 14 днів (з 15.10. по 28.10.) в районі захворіло 173 чол..                     В порівнянні з попередніми 14 днями відзначається динаміка на зниження захворюваності: з 177 чол.  до 173 чол. (на 4 чол.). Показник на 100 тис. нас. за останні 14 днів становить 260,1, що дає усі підстави залишитись району в «помаранчевій» зоні рівня епіднебезпеки поширення COVID-19.

По м. Кременець ситуація дещо гірша від районної. За цей період (з 15.10. по 28.10.) в м. Кременець захворів 81 чол., що на 25 чол. більше за попередніх          14 днів. В м. Кременець показник на 100 тис. нас. становить 405,0 при базовому в 320,0 на 100 тис. нас. Таким чином, для м. Кременець підстав для переходу в «помаранчевий» рівень поки що не існує.

Для Кременецького району, щоб не опинитися в «червоній» зоні за 14 днів має бути загальна кількість хворих не більше – 212, для м. Кременця – 64.

Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доповів про результати проведення контрольних заходів за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року      № 641 (із змінами) та постановами Головного державного санітарного лікаря України (із змінами) за період з 26.10.2020 року по 30.10.2020 року.

27.10.2020 року спеціалісти управління провели перевірку 5 закладів громадського харчування м. Кременець щодо дотриманням ними заборони на приймання відвідувачів: піцерія «Лофт», кафе «Флінт», кафе «Black&White»,     бар «Омета», кафетерій «Well Done».

30.10.2020 року ініційовано рейд-перевірку закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних вимог для червоного рівня епідемічної небезпеки із залученням представників Національної поліції. Під час проведення рейду охоплено 5 закладів громадського харчування м. Кременець: піцерія «Кабрітто», арт-кафе «Вернісаж», кафе «Браво», піцерія «Файна піца», кафе «CoffeeOK». Суб’єктам господарювання доведені вимоги до роботи даних закладів в умовах «червоної» зони та попереджено про адміністративну відповідальність. За результатами обстежень спільно з працівниками поліції складено 1 протокол за статтею 44-3 КУпАП.

 

 

        1. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня   2020 року № 641 (із змінами), рішень державної та регіональної комісій з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протоколи № 40 та № 42 від 30 жовтня 2020 року) забезпечити проведення на території м. Кременець карантинних заходів передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID – 19 та встановити на території м. Кременець додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID – 19, заборони на:
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів         «автоконцертів»;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально – психологічної допомоги, соціального патрулювання.

 

  1. Спеціалісту I кат. по звязках з громадськістю ІЛИНИЧ О.В. посилити проведення інформаційної та розяснювальної роботи серед населення щодо виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID – 19.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови МАТВІЮКА М.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М. та начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ЗАЙЦЯ А.І..

 

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «12», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти Кременецької міської ради проінформувала про те, що згідно постанови КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, заборонено відвідування закладів освіти здобувачами освіти.

Відповідно до клопотань закладів загальної середньої освіти м. Кременець, та звернень голів батьківських комітетів шкіл, просимо надати дозвіл на відвідування учнями навчальних закладів з дотриманням рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України на період перебування міста в «червоному» рівні епідемічної небезпеки з 03 листопада 2020 року.

 

2. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Рекомендувати при наявності можливості продовжити канікулярний період в закладах освіти м. Кременець до                  06 листопада 2020 року.

 

  1. Міському голові Олексію КОВАЛЬЧУКУ звернутися до державної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо надання дозволу на відвідування закладів освіти    м. Кременець її здобувачами в «червоній» зоні епідемічної небезпеки.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови МАТВІЮКА М.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М. та начальника відділу освіти міської ради ЩЕРБАТЮК Н.Ю..

 

     Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «12», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

       

          3. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення директора Кременецької школи мистецтв ім. М.Вериківського щодо можливості розпочати навчання з 02.11.2020 року.

 

3. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Відмовити директору Кременецької школи мистецтв                               ім. М.Вериківського у наданні дозволу на відновлення навчання з 02.11.2020 року у звязку із встановленим «червоним» рівнем епідемічної небезпеки на території м. Кременець.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови МАТВІЮКА М.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М. та начальника відділу культури та туризму міської ради БОБРОВСЬКУ Г.В..

 

      Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «12», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

 

Міський голова                                                               Олексій КОВАЛЬЧУК

 

 

Перший заступник міського голови                            Микола МАТВІЮК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами                                         Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь