A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного

Дата: 03.11.2020 14:58
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного

 

Питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати сьогодні є дуже актуальним. Заробітну плату в «конвертах» без перебільшення можна назвати однією з найбільших на сьогодні перепон в економічному та соціальному розвитку держави. Ні для кого не секрет, що частина заробітку на фірмах і підприємствах виплачується нелегально.  Нерідко роботодавці розглядають заробітну плату як непродуктивні витрати, тому штучно стримують її ріст. Біда ж у тому, що наймані працівники погоджуються одержувати частину оплати своєї праці «у конвертах». Під загрозою стає не тільки гідне пенсійне забезпечення на старість, але й інші соціальні виплати. Отримуючи неофіційну заробітну плату, працівник повністю беззахисний перед роботодавцем. Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним.

    Служба зайнятості Кременеччини вносить свій вклад у справи легалізації зайнятості. Вакансій, які є в базі служби зайнятості – офіційні.

 На 1   листопада цього року є актуальними 42       вакансії.Найбільший попит мали: продавці, водії, охоронники, швачки, трактористи, офіціанти, кухарі. Також пропонували місця на посади фахівцям з досвідом роботи – менеджерам, бухгалтерам, адміністраторам. Протягом січня-жовтня 2020 року  було працевлаштовано на постійні місця праці  938 осіб. Розвитку легального ринку праці на Кременеччині сприяють і активні програми зайнятості. 5 осіб мали заробіток, працюючи на громадських роботах та 77 осіб працювали на   роботах  тимчасового характеру. На замовлення роботодавців 156 безробітних проходили професійне навчання, 5 особам видано ваучери на оплату навчання, дві особи підтвердили результати неформального професійного навчання за професією «кухар».

 Фахівці служби приймають участь у комісіях та групах з легалізації зайнятості, під час роботи, яких інформують роботодавців про зміст послуг служби зайнятості і переваги легального працевлаштування безробітних.

Суспільство має зрозуміти, що легалізації заробітної плати альтернативи немає.

Відділ взаємодії з роботодавцями Кременецької районної

 філії Тернопільського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь