Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

У Кременецькій міській раді обговорили можливість отримання коштів на розвиток туризму

Дата: 08.12.2020 12:27
Кількість переглядів: 842

Фото без опису

Сьогодні у Кременецькій міській раді відбулася зустріч, на якій обговорили перспективи розвитку туризму у місті. Кременець – одна з чотирьох дестинацій в області, що увійшла до «Туристичного магніту». У кожній області України визначать три-п’ять «туристичних магнітів», які рекламуватимуть для розвитку внутрішнього туризму. Що саме потрібно зробити місцевій владі, аби отримати підтримку, зокрема фінансову, та підняти туризм краю на якісно вищий рівень – рекомендували фахівці. Серед них:  Олег Пастущак – заступник директор з економічних питань Львівського конференц-бюро, Юрій Жеребцов – представник Державного агентства розвитку туризму, Віталій Сікіринський – начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації, Ростислав Яцків – заступник начальника управління-начальник відділу аналізу та розвитку туристичних дестинацій, управління туризму.

Протягом 8-16 грудня представник ДАРТ вирушить у відрядження, де оцінить стан та перспективи  розвитку  туристичних  об’єктів Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької, Вінницької та Черкаської областей.

Окрім міського голови Андрія Смаглюка, заступника Миколи Матвіюка та начальника відділу культури та туризму Ганни Бобровської, до розмови долучилися директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук, а також представники Кременецько-Почаївського ДІАЗу та НПП «Кременецькі гори». Саме від фахівців цих установ прямо залежить розвиток туризму та покращення умов перебування гостей на Кременеччині. Спільно із ними міська рада успішно розробила та реалізувала кілька проектів. Ця співпраця триватиме і надалі.

Як пояснив Юрій Жеребцов, наразі Кременець матиме можливість отримати 2 млн грн. на розвиток туристичної галузі. Проте для цього необхідну місцеве співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми. Андрій Смаглюк наголосив, що міська рада зі свого боку зробить це можливе, аби відшукати ці кошти. Допомогу пообіцяли й з обласного управління туризму. Адже у збільшенні туристичного потенціалу Кременця зацікавлені як місто, так і область.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь