Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

180 років  від дня народження М. П. Старицького

Дата: 15.12.2020 09:27
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

"Я вірю в Божу силу людської душі. Вона підніметься й над внутрішнім падінням і над зовнішнім гнітом. Проб'є час – і все чесне, добре, сповнене високих намірів, стане на чолі й під яскравим сяйвом дня піде до владнославних – любови, свободи і правди."

                                                                                                                                   М. Старицький

   14 грудня  виповнюється  180 років  від дня народження М. П. Старицького – українського письменника, режисера, актора, громадсько-культурного  діяча. Він був організатором театральної справи в Україні, режисером, видавцем, перекладачем – одним із тих невтомних трудівників, чиєю працею живиться кожна національна культура. 

    У доробку письменника – поетичні твори, роман - хроніка «Богдан Хмельницький», історичні романи «Руїна», «Останні орли», «Розбійник Кармелюк», повісті, оповідання.

    До цієї дати в  Кременецькій міській бібліотеці  для дорослих підготовлено книжкову виставку –ювілей  «Корифей  української літератури».

    Експозиція презентує найвідоміші твори автора,  дослідження його життя та творчості іншими авторами, а також літературу, що розкриває роль М. Старицького у формуванні українського театру.

    Ознайомитися з творами М. Старицького,  а також із  літературою про його життя та творчість ви зможете    звернувшись до нашої бібліотеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь