Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Відбулася 5-та сесія Кременецької міської ради VIII скликання

Дата: 16.01.2021 14:27
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

Сьогодні відбулася п’ята сесія VIII скликання Кременецької міської ради. Розпочали засідання з вшанування пам’яті кіборгів – захисників Донецького аеропорту. Сьогодні, 16 січня, вшановують незламних Героїв, серед який загиблий кременчани В’ячеслав Мельник.

Участь у сесії взяли 27 із 34 депутатів та міський голова. За дві години розглянули та підтримали вісім питань.

Дещо затягнулося та потребувало додаткових коментарів та роз’яснень  питання перейменування та затвердження Статуту Комунального некомерційного підприємства» Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради.

Одним із ключових під час п’ятої сесії був розгляд звернення від викладачів та студентів КОГПА імені Тараса Шевченка про недопустимість реорганізації чи ліквідації навчального закладу в м. Кременець. Приводом вважати, що вищий навчальний заклад, який дав життя щонайменше двом ВУЗам в Україні, хочуть знову перетворити на коледж стали розпорядження голови Тернопільської ОДА (від 24.12.2020 р. № 796/01.02-01) та лист Управління освіти і науки (від 11.01.2021 р. №3/01-07) щодо оптимізації або функціонування Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка.

Депутати стали на захист навчального закладу та одноголосно підтримали звернення. Адже закриття КОГПА ім. Тараса Шевченка чи пониження рівня акредитації до коледжу означало б не лише втрату вікових освітніх традицій та надбань, а серйозний удар по малому місцевому бізнесу. На сьогодні студентсько-викладацька родина академії – це майже дві тисячі людей. З них 344 працівників та 1511 студентів.

Як і багатьох міських радах, у Кременецькій, порушили питання підвищення тарифів на енергоносії. Відтак, від імені депутатів підготували звернення до Верховної Ради, Кабміну та ПрАТ «Тернопільгаз» щодо підвищення тарифів на газ, розподілу газу та електроенергію.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь