Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області повідомляє

Дата: 14.01.2022 15:49
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

 

Про пенсійне забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС

 з 01 січня 2022 року

Відповідно до Закону України від 29 червня 2021 року №1584-IX «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року №796-ХІІ та постанови Кабінету Міністрів України від  23 листопада 2011 року № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2021 року № 1307 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 року № 1210 і від 26 вересня 2012 року № 886»  — з 01 січня 2022 року за документами, що містяться в матеріалах пенсійних справ проведено перерахунок пенсій:

- особам із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, стосовно яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою;

- особам, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа.

Зміни, які внесені до законодавства, стосуються порядку обчислення заробітної плати для визначення розміру пенсійної виплати. За бажанням осіб усім ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, стосовно яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою — розмір пенсії може визначатися, виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати на 01 січня відповідного року.

Зазначимо, що до 01 січня 2022 року таке право надавалося зазначеній категорії осіб з числа військовослужбовців та осіб, призваних на військові збори. Такий порядок визначення заробітної плати поширюється також на пенсії у зв’язку з втратою годувальника за померлих осіб із вищезазначеної категорії.

Довідка. В Тернопільській області перерахунки пенсій на виконання даної постанови проведено 200 особам. Середній розмір підвищення становить 2719, 42 гривень.

Пенсійні виплати перераховано в автоматичному режимі, тож визначеним законодавством категоріям осіб — одержувачам пенсії звертатися до органів Пенсійного фонду України не потрібно.

Перераховані пенсії виплачуються пенсіонерам у визначену дату, починаючи з 04 січня 2022 року.

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

14.01.2022


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь