A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Більше 100 людей працюють над тим, аби військова аптечка врятувала життя захиснику України – чийогось сина, батька, чоловіка, нареченого чи друга

Дата: 24.06.2022 17:01
Кількість переглядів: 504

Фото без описуЩоб аптечка не промокла потрібна спеціальна тканина. Її придбав Daniel Potkanski, який з польською молоддю організували благодійні акції та на залучені кошти закупили цей матеріал. З тим, щоб ця тканина потрапила до нас (як і решта гуманітарної допомоги), постійно допомагають волонтери-перевізники, які це все доставляють із-за кордону.

Сім працівників «Майстерні від А до Я» шиють індивідуальні тактичні підсумки-аптечки. Директор кременецької майстерні Андрій Яворський каже: «Перш ніж ми дійшли до найзручнішого варіанту для наших захисників довелося відтестувати з десяток зразків. Робимо, що можемо, а не можемо – вчимося і робимо…».

Укомплектовуються відшиті аптечки на складі волонтерського центру «Джура». Волонтерка з медичною освітою Оксана Есбер не лише приймає замовлення від військових, формує пакунки, комплектує аптечки та відправляє їх в гарячі точки, а й займається пошуком активної української діаспори по всьому світу, яка може допомогти з медикаментами та комплектуючими для військових тактичних аптечок.

Наприклад, Кременчанка Ірина Рудак зараз проживає в Америці. Активно допомагає від 24 лютого спільно з Українською Католицькою церквою св.Міхаїла в США штат Вісконсін м. Мілвоке та її прихожанами.

Ще одна є дівчина родом з Кременця - Світлана Дзюма-Чан. Вона зараз живе в Китаї і спільно з друзями-українцями купили 50 натівських аптечок і нам передали.

Таких прикладів безліч. Як і багато тих, хто робить, що може: збирає гуманітарну допомогу чи видає її, навантажує чи розвантажує, домовляється за транспорт чи везе на своєму авто, готує їжу чи робить перев'язувальні бинти, малює малюнки чи молиться Богу...

"- Одна бабуся якось принесла нам на кухню пакунок з м'ясом і сказала:

"Це нашим хлопчикам на фронті, це все що в мене є..." ми після її вчинку плакали всім волонтерським центром..."

Або коли один з десяти водіїв-волонтерів Іван Вихованець, батько п'яти дітей, везе зібрану допомогу на передову хлопцям і розуміє, що та дорога може бути в один кінець... Повертається. Відновлює сили і знову везе! Він всім каже: "Бо мої п’ятеро дітей мають жити у мирній незалежній Україні! "- розповідає Сергій Філик, старший волонтер Центру.

Польське краєзнавче об'єднання Towarzystwo Kremienieckie залучили 60 тисяч злотих від 450 людей та учнів Чацької школи. На ці гроші вони придбали і передали ліки та їжу, одяг, засоби гігієни (4 великих авто це привезли)

Gmina Swiatniki Gorne надає постійно гуманітарну допомогу, ще й допомагає логістично доставити допомогу від німецького міста-побратима Ільзенбург.

Благодійний фонд "Сірко" неодноразово передає гуманітарну допомогу, яка розподіляється міськрадою за потребами ЗСУ, територіальної оборони та вимушених переселенців.

Заступник Кременецького міського голови Микола Матвіюк координує всю роботу з гуманітарного напрямку, тримає іноземних колег в курсі потреб своїх біженців, які приїхали до міста зі східної частини країни, та солдат на передовій.

Міський голова Андрій Смаглюк на постійному зв'язку з військовими, теробороною, водіями, які везуть допомогу, містами-побратимами: "- Робимо що можемо. Бо знаємо наша допомога, згуртованість, любов та турбота наближає Україну до Перемоги!"

Далі буде...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь