A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Повідомлення про публічну пропозицію (оферту) КП «МІСЬКВОДГОСП» про укладання публічного індивідуального договору приєднання

Дата: 19.07.2022 12:02
Кількість переглядів: 1092

 

 

Повідомлення про публічну пропозицію (оферту) КП «МІСЬКВОДГОСП» про укладання публічного індивідуального договору приєднання

http://kremenetska.gromada.org.ua/publichni-dogovora-na-zhitlovokomunalni-poslugi-09-37-17-23-02-2022/

           Публічний договір – це договір зі споживачем на надання йому будь-якої послуги, а публічність дає право на укладання цього договору відразу з усіма споживачами конкретної послуги без підписання письмового примірника Сторонами. Така форма укладання публічного договору передбачена законодавством, зокрема статей 633, 634, 641, 642 Цивільного Кодексу України.

          Рішенням Виконавчого комітету Кременецької міської ради від 18 липня 2022 року № 687 «Про визначення  виконавця  послуг з поводження з твердими побутовими відходами на території Кременецької міської територіальної громади» КП «Міськводгосп» визнаний переможцем виконавцем послуг з поводження з твердими побутовими відходами на території Кременецької міської територіальної громади.

          19 липня 2022 року відповідно до статі 633 Цивільного кодексу України «Публічний договір» на сайті Кременецької міської ради http://kremenetska.gromada.org.ua в розділі «публічні документи – публічні договори на житлово-комунальні послуги» опублікований ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДОГОВІР про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

          Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1080 (зі змінами) «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» Договір вступає в силу через 30 днів з  моменту розміщення на офіційному веб-сайті Кременецької міської ради, а саме – 20 серпня 2022 року.

           Тарифи для населення на послугу з поводження з твердими побутовими відходами встановлено відповідно до Рішення Виконавчого комітету Кременецької міської ради від 18 липня 2022 року № 688, а саме: на одного жителя квартири – 17,17 грн. в місяць, і для одного мешканця приватного будинку – 18,51 грн., для інших споживачів згідно виду господарської діяльності.

          Публічний договір, це дуже  поширена форма відносин між виробником послуги і користувачем. Наше підприємство надає послугу всім хто її потребує. Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. В процесі життєдіяльності побутові відходи продукує кожен мешканець територіальної громади, а оскільки наше підприємство рішенням Виконавчого комітету Кременецької міської ради від 18 липня 2022 року р. № 687  визначено виконавцем послуг з поводження з твердими побутовими відходами на території Кременецької міської територіальної громади, то випливає, що КП «Міськводгосп» надає свої послуги всім без винятку  жителям Кременецької міської територіальної громади. Відповідно і оплачувати надану послугу зобов’язані всі мешканці.

       Але досить часто громадяни стверджують, що вони взагалі не залишають сміття і що його у них просто немає, але твердження, що у сучасній приватній садибі чи квартирі взагалі не утворюються тверді побутові відходи, не витримує жодної критики.

 

        Звичайно, у приватній садибі більші можливості щодо утилізації органічних відходів (від городу, саду, кухні, тваринництва). Це все можна скласти на компостну купу і незабаром використати, як добриво. Але куди подіти безліч побутових відходів пакувальну тару, полімерні, пляшок, засоби гігієни, відходи від ремонтних робіт тощо?

 

          Усе це не можливо безпечно утилізувати у садибі. Тобто, доволі велику частину побутових відходів  доводиться вивозити кудись для утилізації. Більш за все, це сміття просто викидається десь у канаві, на стихійному сміттєзвалищі, у парках, скверах і навіть на кладовищах, за межами селища у полях та лісах. Як правило, «організаторами» стихійних сміттєзвалищ, в переважній більшості, є недобросовісні громадяни, котрі не бажають укладати договори на вивезення відходів та сплачувати за вивезення. Тому уздовж наших доріг, річок та в інших місцях загального користування замість соковитого різнотрав’я «квітують» купи різного непотребу, викинуті горе-господарями.

 

Також деякі жителі стверджують : «я все спалюю», «я все закопую» та подібне…

 

         Так от – існує доволі багато речовин, які в принципі не можна ані спалювати, ані закопувати, ані викидати просто неба. Спалювання такого роду сміття, є дуже небезпечним для оточуючих, так як у повітря викидається при цьому дуже багато небезпечних для життя людини речовин. Потім цім повітрям дихають всі жителі селища і що найстрашніше – діти. Це є грубим порушенням законодавства України. Те ж саме стосується і закопування сміття у себе на ділянці. Не одна розсудлива людина не буде отруювати землю  і ґрунтові води собі та сусідам шляхом такого роду “утилізації” . Тому знову ж таки це сміття кудись просто викидається.

     

      Відсутність сплати згідно Публічних Договорів про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів є порушенням, за яке настає відповідальність згідно чинного законодавства України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь