Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Отримати безкоштовний ваучер на навчання – реально! 41 житель Кременеччини вже скористався такою можливістю

Дата: 21.02.2023 14:18
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

 

 

Ваучер на навчання - реальний шанс для громадян певних категорій здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію, а для роботодавців - мати необхідний кваліфікований персонал.

Отримати через службу зайнятості Кременеччини ваучер на навчання можуть: - особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, які не досягли пенсійного віку;

- військовослужбовці, звільнені у зв’язку із скороченням чисельності штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;

- особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, у здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, до досягнення ними встановленого пенсійного віку та за умови їх звернення у службу зайнятості протягом трьох років з дня звільнення.

Усі бажаючі повинні мати професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Навчатися за ваучером можна за 70 професіями та спеціальностями сфер ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування, самостійно обравши професію, заклад освіти у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну чи дистанційну.

Оплата ваучера здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (26840 грн). Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа доплачує самостійно.

Загалом, з 2013 року ваучерами скористався 41 громадянин Кременеччини.

За більш детальною інформацією зверніться у Кременецьку філію Тернопільського обласного центру зайнятості,

Відділ кар’єрного консультування Кременецької філії

Тернопільського обласного центру зайнятості

(тел. 2-26-90)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь