Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

109 жителів Кременеччини минулоріч здобули конкурентні професії в сучасних центрах професійно-технічної освіти європейського рівня

Дата: 23.02.2023 15:02
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

 

 

 

На сьогодні в Україні у системі державної служби зайнятості діють 11 центрів професійно-технічної освіти, де жителі Тернопільщини можуть здобути фах та підвищити кваліфікацію за більш як 300 напрямками та професіями сфер будівництва, послуг, промисловості, ІТ-технологій, сільського господарства, транспорту і зв’язку, народних промислів та ін.

Це спеціалізовані заклади освіти європейського рівня для навчання дорослого населення, які здійснюють курсове та індивідуальне навчання, у тому числі дистанційно; мають потужну сучасну матеріально-технічну базу з найновішим обладнанням і технікою, у тому числі закордонного виробництва. У разі потреби, є місця для комфортного проживання на час навчання.

У 2022 році в Рівненському та Львівському ЦПТО ДСЗ за спрямуванням служби зайнятості Кременеччини пройшли професійне навчання 109 краян, з них 8 осіб з інвалідністю; усі особи завершили навчання. Безробітні здобували професії кухаря, манікюрника, перукаря, продавця, рибовода, швачки; проходили курси цільового призначення та були працевлаштовані на підприємствах сільськогосподарської галузі.

Базою згаданих закладів освіти можуть на платній основі скористатися і роботодавці для професійного навчання чи підвищення кваліфікації своїх працівників. А для безробітних, які зареєстровані в державній службі зайнятості, навчання безоплатне - за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Отож, якщо ви бажаєте здобути професію чи підвищити кваліфікацію у ЦПТО ДСЗ, зверніться у Кременецьку філію Тернопільського обласного центру зайнятості, Скористайтеся Онлайн-графіком формування груп в ЦПТО ДСЗ за різними професіями та освітніми програмами.

Детальніше про ЦПТО ДСЗ - https://www.dcz.gov.ua/storinka/centry-profesiyno-tehnichnoyi-osvity

 

Відділ кар’єрного консультування Кременецької філії

Тернопільського обласного центру зайнятості

(тел. 2-26-90)

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь