Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Шановні мешканці Кременецької громади!

Дата: 01.03.2023 09:31
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

             Кожного дня ми стикаємося з сотнями речей. І частина з них перетворюється на відходи. Проблема сміття – це глобальна проблема людства. Але ця проблема має багато аспектів. Кременецька міська рада одним із пріоритетів своєї діяльності визначила діяльність направлену на очищення території громади від стихійних сміттєзвалищ та організованого збору твердих побутових відходів на всій території, з цією метою на початку 2022 року за кошти міського було придбано сміттєвоз DAF FA LF 55220 за підтримки міста партнера Ільзенбурга (Німеччина), наша громада взяла участь і стала переможцем міжнародного проекту сталого муніципального розвитку через партнерські проекти (NAKOPA) під назвою «Від чистої громади до чистої країни». В рамках реалізації проекту отримано контейнери для збору твердих побутових відходів і автомобіль вантажний, сміттєвоз заднього завантаження FORD OTOSAN. Такі заходи дали можливість розпочати збір твердих побутових відходів сільських населених пунктах громади. Однак, під час роботи комунального підприємства Кременецької міської ради «Міськводгосп» в цьому напрямку виникає ряд проблем пов’язаних з відношенням деяких споживачів до послуг, що надаються зокрема:

        1.Невизнання публічного договору про надання послуг поводження з побутовими відходами та відмова здійснювати оплату за надані послуги - це спричиняє ускладнення роботи підприємства та не дає можливості своєчасно надати якісні послуги іншим споживачам. Абоненти боржники втрачають право на отримання житлових субсидій. 

       2.Нищення комунального майна (контейнерів для збору відходів) шляхом їх підпалу а також, за словами фахівців, баки псуються, коли їх перевантажують сміттям. Кількість випадків перевантаження контейнерів збільшується влітку. Саме тоді люди наводять лад на присадибних ділянках або роблять ремонти. Досить часто викидають до контейнерів: будівельне та великогабаритне сміття, гілля, сухе листя, ґрунт і траву. Внаслідок цього у баків ламаються колеса. А ще через такі відходи псуються сміттєвози. Спецтранспорт, який забирає ці контейнери, ламається, страждає його гідравлічна система. А коли транспорт виходить з ладу, це порушує маршрутні графіки та своєчасне вивезення сміття з контейнерів на інших контейнерних майданчиках. Просимо Вас будівельне сміття за можливості вивозити самостійно до сміттєзвалища, сухе листя та траву закладати в компосні ями.

       3.Організація стихійних сміттєзвалищ на території населених пунктів громади та за їх межами ( лісосмуги, ліси, поля, урочища і т.д). 

        З огляду на ці проблеми Кременецька міська рада звертаємося до Вас з закликом:
 1. Дбати про навколишнє середовище, долучатися до екологічних акцій, які проводяться в нашій громаді. 
 2. Берегти та використовувати сміттєві контейнери за призначенням.
 3. Своєчасно здійснювати оплату за послуги з вивезення твердих побутових відходів.

                                                Додаткова інформація.
          Публічний договір – це договір зі споживачем на надання йому будь-якої послуги, а публічність дає право на укладання цього договору відразу з усіма споживачами конкретної послуги без підписання письмового примірника Сторонами. Така форма укладання публічного договору передбачена законодавством, зокрема статей 633, 634, 641, 642 Цивільного Кодексу України. 

          19 липня 2022 року відповідно до статі 633 Цивільного кодексу України «Публічний договір» на сайті Кременецької міської ради http://kremenetska.gromada.org.ua в розділі «публічні документи – публічні договори на житлово-комунальні послуги» опублікований ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДОГОВІР про надання послуг з поводження з побутовими відходами. 

          Тарифи для населення на послугу з поводження з твердими побутовими відходами встановлено відповідно до Рішення Виконавчого комітету Кременецької міської ради від 18 липня 2022 року № 688, а саме: на одного жителя квартири – 17,17 грн. в місяць, і для одного мешканця приватного будинку – 18,51 грн., для інших споживачів згідно виду господарської діяльності.

          Спалювання та захоронення твердих побутових відходів заборонено. Відповідно до статті 82 КУпАП адміністративна відповідальність тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Стаття 828 КУпАП захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

            РОЗ’ЯСНЕННЯ ПРО ТВЕРДІ ПОБУТОВІ ВІДХОДИ
 Поводження з побутовими відходами в Україні здійснюється відповідно до державних норм і стандартів. Ці правила закріплені у законах України «Про житлово-комунальні послуги», «Про відходи» та «Про місцеве самоврядування в Україні». Механізм надання суб’єктами господарювання незалежно від форми їх власності послуг з поводження з побутовими відходами у містах, селищах і селах визначено Правилами надання послуг з поводження з побутовими відходами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1070 (зі змінами).

          Тверді побутові відходи – це відходи, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у житлових будинках, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах.

         СУВОРО ЗАБОРОНЕНО ВИКИДАТИ В КОНТЕЙНЕРИ ВІДХОДИ, ЯКІ НЕ ВІДНОСЯТЬСЯ ДО ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ – ПОПІЛ, ОПАЛЕ ЛИСТЯ ТА ГІЛЛЯ, БУР’ЯНИ ТА ТРАВА, БУДІВЕЛЬНІ-РЕМОНТНІ ВІДХОДИ, ВЕЛИКОГАБАРИТНІ ВІДХОДИ ТА МЕБЛІ. 

         СПОСІБ ОПЛАТИ:
 Оплата за послугу з поводженням з твердими побутовими відходами можна здійснювати одночасно при сплаті інших комунальних послуг (електроенергія, природний газ, розподіл природного газу і інші), а саме:
 - у відділеннях Укрпошти;
 - у відділеннях банку (Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк і інші);
 - у відділеннях Нової Пошти;
 - онлайн (через особові кабінети банків, де відкритті рахунки споживачів);
 - онлайн через сайт: http://oplata.te.ua/ (через адресу проживання, або особового рахунку).

       Контактна інформація: 
 Абонентський відділ
 Місто Кременець, вулиця Словацького, 6
 Телефон: 2 26 18, 098 09 66 713 (viber)

       Зробимо разом нашу громаду чистішою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь