A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Затверджено програму «Підтримка обдарованих дітей Кременецької міської територіальної громади на 2023 - 2024 роки»

Дата: 27.03.2023 13:48
Кількість переглядів: 744

Фото без опису

 

 

 

23 березня 2023 року рішенням сесії Кременецької міської ради затверджено програму «Підтримка обдарованих дітей Кременецької міської територіальної громади  на 2023 - 2024 роки».

Програма спрямована на забезпечення формування та розвиток інтелектуального потенціалу здобувачів освіти Кременецької міської територіальної громади шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді та надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації, духовного вдосконалення.

Основними завданнями Програми є:

-        піднесення статусу обдарованої молоді;

-        координація діяльності органу місцевого самоврядування, закладів освіти Кременецької міської територіальної громади, громадських організацій з питань розвитку та підтримки обдарованої молоді;

-        підвищення ефективності діяльності закладів освіти Кременецької міської територіальної громади через їх профілізацію та залучення школярів до участі в регіональних, Всеукраїнських, міжнародних заходах, спрямованих на виявлення й підтримку обдарованої молоді;

-        стимулювання наукової діяльності здобувачів освіти шляхом забезпечення виплати одноразових грошових винагород та стипендій для переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад та IIІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів, турнірів, фестивалів (відповідно до Положення про порядок призначення та виплати одноразових грошових винагород обдарованим дітям та Положення про персональну стипендію міського голови у сфері освіти для обдарованих дітей Кременецької територіальної громади);

-        зміцнення та розвиток навчально-матеріальної бази закладів освіти Кременецької міської територіальної громади;

-        залучення обдарованої молоді до здобуття позашкільної освіти з метою задоволення потреби у професійному самовизначенні та творчій самореалізації, оновлення змісту, форм і методів роботи з обдарованою молоддю;

-        поглиблення міжнародного співробітництва у сфері нових педагогічних технологій у сфері навчання і виховання обдарованої молоді.

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок призначення виплати одноразових грошових винагород

обдарованим дітям

 

I.       Загальні положення

Положення про призначення та виплату одноразових грошових винагород

обдарованим дітям (далі - Положення) регламентує порядок призначення та виплати одноразових грошових винагород переможцям III та ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Одноразова грошова винагорода для обдарованих дітей – це фінансова підтримка, що надається з метою заохочення дітей та молоді шкільного віку до

участі у науковій діяльності та реалізації проєктів, забезпечення економічних і соціальних гарантій самореалізації особистості.

Призначення одноразових грошових винагород дітям спрямоване на реалізацію права кожної дитини брати участь у науковому житті суспільства, про що зазначено в статті 31 Конвенції ООН про права дитини, виховання громадянина України та патріота малої Батьківщини, залучення підростаючого покоління до розкриття свого творчого потенціалу, формування інтелекту, духовності як ефективного засобу соціалізації дітей і підлітків.

Рішення про призначення одноразових грошових винагород приймається після підведення підсумків участі команд закладів освіти Кременецької міської територіальної громади у III та ІV етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Організація, координація і контроль за виплатою грошових винагород учням здійснюється комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради.

У випадку, якщо особа має право на призначення кількох одноразових грошових винагород, виплачується загальна сума призначених одноразових грошових винагород.

 

II. Порядок призначення одноразових грошових винагород обдарованим дітям

Відповідно до наказів департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації про підсумки ІІІ етапу олімпіад та наказів МОН про підсумки ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України ЦПРПП формує списки претендентів на виплату одноразових грошових винагород та подає клопотання міському голові про призначення одноразових виплат обдарованим учням-переможцям олімпіад, конкурсів-захистів обласного та Всеукраїнського рівнів (до 15 травня  2023 та 2024 року).

Виплата одноразових грошових винагород проводиться після видачі розпорядження головою Кременецької  міської ради (01 червня 2023 та 2024 року)

 

ІІІ. Розмір одноразових грошових винагород

1. Переможці III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних

 предметів отримують одноразові грошові винагороди в розмірі:

1 місце – 1500 грн.;

2 місце – 1250 грн.;

3 місце – 1000 грн.

2. Переможці IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України отримують

одноразові грошові винагороди в розмірі:

1 місце – 3000 грн.;

2 місце – 2500 грн.;

3 місце – 2000 грн.

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про персональну стипендію міського голови

у сфері освіти для обдарованих дітей

Кременецької міської територіальної громади

 

1. Загальні положення

1.1. Персональна стипендія голови Кременецької міської ради у сфері освіти обдарованим дітям Кременецької міської територіальної громади (далі – стипендія) призначається відповідно до рішення Кременецької міської ради з метою підтримки обдарованих та талановитих учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, стимулювання їх творчості та засвідчення їх особистих досягнень.

1.2. Кременецька міська рада призначає 10 стипендій здобувачам освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти, засновником яких є Кременецька міська рада, та які є переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, турнірів, фестивалів, беруть активну участь в суспільному житті міста.

1.3. Стипендія призначається терміном на сім місяців (з 01.06 по 31.12 2023 року та з 01.06 по 31.12 2024 року)

 

2. Порядок призначення стипендії

2.1. Для організації роботи з розгляду, відбору та висунення кандидатів на стипендію міського голови утворюється комісія з визначення кандидатів для призначення стипендії, яку очолює заступник міського голови відповідно до розподілу обов’язків. До складу комісії входять депутати міської ради, працівники відділу освіти Кременецької міської  ради, працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради, працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти Кременецької міської територіальної громади.

2.2. Склад комісії щодо призначення персональної стипендії Кременецької міської ради затверджується рішенням виконавчого комітету Кременецької міської ради за пропозицією відділу освіти Кременецької міської ради.

2.3. Керівництво роботою комісії здійснює її голова, а в разі його відсутності – заступник голови комісії. Протокол засідання веде секретар комісії.

2.4. Комісія зобов’язана не пізніше ніж за 45 днів до засідання надати інформацію в засоби масової інформації або оприлюднити її на офіційному веб-сайті комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради  або відділу освіти Кременецької міської ради про відбір кандидатур для призначення стипендії здобувачам освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Кременецької міської територіальної громади та опублікувати/оприлюднити зміст Положення.

2.5. Комісія щодо призначення стипендії проводить засідання щорічно до 25 травня кожного поточного року та приймає рішення про призначення стипендії.

2.6. Засідання комісії вважається повноважним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її складу.

2.7. Рішення комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми членами комісії, головою комісії, заступником голови комісії, секретарем.

2.8. За поданням Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради виконавчий комітет міської ради виносить пропозицію на розгляд сесії міської ради про призначення стипендії.

 

3. Порядок висування кандидатів

3.1. Кандидатури здобувачів освіти на призначення стипендії подають заклади загальної середньої та позашкільної освіти, засновником яких є Кременецька міська рада, шляхом подання листа-клопотання комісії щодо призначення стипендії.

3.2. До листа-клопотання про призначення стипендії додаються такі документи:

- розгорнута характеристика кандидата на призначення стипендії, у якій висвітлюються його досягнення, за підписом керівника закладу освіти, у якому  навчається здобувач освіти

- інформація про кандидата на призначення стипендії: прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, домашня адреса, телефон;

- копія свідоцтва про народження або копія ID-картки (паспорта) учня (вихованця);

- копії дипломів, грамот, які засвідчують перемоги кандидата на стипендію на Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів, всеукраїнських та міжнародних конкурсах,  фестивалях, на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків.

3.3. Пропозиції щодо кандидатур на призначення стипендії подаються комісії до 01 травня кожного поточного року.

3.4. При призначенні персональної стипендії враховуються досягнення учнів (вихованців)-кандидатів на стипендію за останній навчальний рік.

 

4. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою стипендії

4.1. Виплата стипендії здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених відділу освіти Кременецької міської ради.

4.2. Розмір щомісячної стипендії становить 50 % (п’ятдесят відсотків) прожиткового мінімуму на місяць для дітей віком від 6 до 18 років відповідно до чинного законодавства.

4.3.  Виплата нарахованої щомісячної стипендії здійснюється у вересні та грудні 2023 та 2024 року одноразово за відповідний період поточного року але не пізніше 25 вересня та 25 грудня відповідних років. Стипендії призначені випускникам (11- класів) закладів загальної середньої освіти Кременецької міської ради, нараховуються за період з 01 червня по 31 грудня року в якому здійснюються нарахування та виплачуються у червні поточного року але не пізніше 25 червня.  Нарахування та виплату щомісячної стипендії здійснює  комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради.

4.4. фінансування виплати стипендії обдарованим дітям здійснюється згідно кошторисних призначень по КПКВК 1142 «Інші програми та заходи у сфері освіти» по КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь