Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Мужність і біль Чорнобиля

Дата: 26.04.2023 10:22
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

 

 

 

Чорнобильська катастрофа стала не лише найтрагічнішою  сторінкою багатої на трагедії історії України, але й символом екологічної загрози для всього світу. Другий весняний місяць навіює важкі спогади, неспокій і нелегкі роздуми. 26 квітня 1986 року – дата, яка увійшла в кожен дім, кожну оселю, в серце кожного українця. Ціною неймовірних зусиль, а, часом, ціною життя наші співвітчизники зупинили вогненну стихію, що нуртувала над аварійним енергоблоком, щоденно несли небезпечні вахти біля розжареного реактора, рятували опромінених, очищали від радіаційного забруднення поля, сади, ліси, житло.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах жалем, милосердям та співчуттям. Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.

Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. Нинішня поведінка росії знову ставить світ на межу катастрофи, і це треба зупинити. В день річниці Чорнобильської катастрофи про це варто нагадати усім світовим лідерам. 

Виставка «Мужність і біль Чорнобиля», яка діє в Кременецькому краєзнавчому музеї розповідає про ці події. Пам’ятати і не забувати про Чорнобиль, як німий докір минулого і болючу пересторогу для майбутніх поколінь.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь