A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПС

Дата: 12.06.2023 14:32
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

 

 

Підприємства Тернопільщини сплатили 489 млн грн податку на прибуток

З початку цього року платники податків – юридичні особи Тернопільської області сплатили до Зведеного бюджету України 489 млн грн податку на прибуток підприємств. Це на 225,3 млн грн або ж на 85 відсотків більше порівняно з відповідним періодом минулого року. При цьому до державного бюджету підприємства перерахували 439,3 млн грн, а до місцевих бюджетів – 49,7  млн гривень.

У січні-травні цього року до загального фонду зведеного бюджету платники також спрямували 8,2 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 2 млн гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

 

 

                 З офіційних доходів жителів Тернопільщини бюджети отримали понад 3 млрд гривень

Упродовж січня-травня цього року платники Тернопільщини сплатили 3 млрд 47 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження даного платежу зросли на 800 млн грн або плюс 35,6 відсотків.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 2,4 млрд грн, що на 630,5 млн грн більше, ніж у січні-травні 2022 року. До державного бюджету платники спрямували 644,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це перевищили показники аналогічного періоду 2022 року на 169,6 млн гривень.  

Варто зазначити, що податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів, а відповідно фінансового забезпечення територіальних громад, розвитку їхньої інфраструктури. Запорукою позитивної динаміки у сплаті ПДФО є сумлінне ставлення більшості представників бізнесу Тернопільщини до офіційного працевлаштування та своєчасного перерахування податків і зборів із заробітної плати. 

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь