A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПС

Дата: 07.07.2023 14:06
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

 

 

Яка інформація про субєкти господарювання може не зазначатись у повідомленні за ф.№20-ОПП?

Відповідно п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – об’єкти оподаткування) (неосновне місце обліку).

Порядок подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – повідомлення за ф. № 20-ОПП), встановлений розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за №1562/20300 (далі – Порядок № 1588).

Згідно з п. 8.2 розд. VIII Порядку № 1588 обєктами є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами ПКУ.

Відповідно до п. 8.4 розд. VIII Порядку № 1588 у повідомленні за ф. № 20-ОПП надається інформація про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Під час надання повідомлення за ф. № 20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації, яка надається про об’єкт оподаткування (наприклад, якщо подається інформація про об’єкти оподаткування – офіс, склад, склад-магазин, розташовані в одному офісному центрі за одною адресою, достатньо надати інформацію за одним із типів об’єктів оподаткування, зазначивши у найменуванні: офіс, склад, склад-магазин).

Принцип укрупнення інформації не застосовується під час надання інформації про об’єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням реєстраційного номера (наприклад, у повідомленні за ф. № 20-ОПП надається інформація і про земельну ділянку, і про об’єкт нежитлової нерухомості, що розташований на такій земельній ділянці).

Інформація про однотипні (за видом, використанням, станом та видом права власності) автомобільні транспортні засоби, які не є пунктами пересувної роздрібної торгівлі, громадського харчування або послуг, інших ніж пасажирські та вантажні перевезення, може бути подана в повідомленні за ф. № 20-ОПП як узагальнена з типом об’єкта оподаткування «автомобільні транспортні засоби» та зазначенням кількості таких транспортних засобів в графі «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування».

Отже, принцип укрупнення інформації про об’єкти оподаткування передбачає групування об’єктів оподаткування за ознакою їх однотипності. Тому, керуючись принципом укрупнення інформації, наприклад про основні засоби, призначені для ведення господарської діяльності та фізично розміщені у приміщеннях платника податків (офіси, склади, гаражі, місця зберігання тощо), про які вже повідомлено контролюючі органи як про об’єкт оподаткування, можуть не зазначатись у повідомленні за ф. № 20-ОПП».

 

 

 

Бізнес Тернопільщини сплатив до бюджету 842 млн грн податку на додану вартість

Протягом шести місяців цього року субєкти підприємництва Тернопільщини сплатили до державного бюджету 842 млн грн податку на додану вартість. Це на 131,5 млн грн або на 18,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Лише за червень поточного року бізнес області спрямував до державного бюджету 148,6 млн грн податку на додану вартість, а це на 18,5 млн грн більше, ніж у травні 2022 року.

До слова, на Тернопільщині зареєстровано  2870 юридичних осіб – платників податку на додану вартість.

Головне управління ДПС у Тернопільській області висловлює вдячність усім платникам, які упродовж непростого для усієї країни, й бізнесу зокрема, періоду вчасно та у повному обсязі сплачують податки та збори. Разом – переможемо!

 

 

 

Місцеві бюджети Тернопільщини за півроку отримали понад 4 млрд грн податків і зборів

Податкові надходження до місцевих бюджетів області протягом першого півріччя цього року склали 4 млрд 76,1 млн гривень. Порівняно з січнем-червнем минулого року надходження зросли на 939,9 млн грн або на 30 відсотків.

Серед платежів, які поповнили скарбниці територіальних громад Тернопілля, найбільше надійшло від сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку. Так, за пів року до місцевих бюджетів надійшло майже 3 млрд грн податку на доходи фізосіб, а малий бізнес сплатив 446,8 млн грн єдиного податку.

У червні цього року доходи місцевих бюджетів від податкових надходжень склали 759,8 млн грн, що на 128,4 млн грн більше, ніж у червні минулого року.

Головне управління ДПС у Тернопільській області дякує платникам за фінансову підтримку держави у складний воєнний час!

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь