A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ЩОДО СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ТА ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО, ВІДМІННЕ ВІД ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Дата: 25.07.2023 11:43
Кількість переглядів: 476

Фото без опису

         Кременецька міська рада повідомляє громадянам – власникам нерухомого майна (житлових будинків площею більше 120 кв. м. та квартир – більше 60 кв. м.), власникам земельних ділянок, а також постійним землекористувачам про необхідність сплати податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно та земельного податку з  фізичних осіб.

         Згідно норм Податкового кодексу України земельний податок сплачується в 2023 за 2023 рік, податок на нерухоме майно – за 2022 рік.

         Відповідно до ст.266 та ст.287 Податкового кодексу України розпочалася сплата земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

         Земельний податок є обов'язковим платежем, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених рішенням ради та п. 281.1. ПКУ.

         Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є обов'язковим платежем, що справляється з власників об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

         Одночасно повідомляємо, що від сплати земельного податку  з фізичних осіб звільняються:

– особи з інвалідністю першої і другої групи;

– фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

– пенсіонери (за віком);

– ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту",

– фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

         Звертаємо увагу, що у разі нарахування земельного податку громадянам, з вище вказаного переліку осіб, які звільняються від сплати земельного податку, необхідно звернутися з підтверджуючими документами про отримання відповідного статусу в Кременецьку ОДПІ для проведення перерахунку.

         За несплату земельного податку, податку на нерухоме майно відмінного від земельної ділянки громадяни несуть відповідальність перед Законом, а також  наносять збитки місцевому бюджету.

         Пам’ятайте, що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежать соціальні виплати, благоустрій громади, утримання закладів освіти, культури  та здійснення інших запланованих видатків бюджету. Наявність податкового боргу призводить до невиконання  місцевого бюджету, що унеможливлює фінансування програм соціального розвитку. 

         Для отримання податкового повідомлення-рішення з плати за землю, за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, жителям Кременецької міської територіальної громади необхідно звернутися в Кременецьку ОДПІ, Кременецьку міську раду, а саме:

         Жителі м. Кременець – до Кременецької ОДПІ, Кременецької міської ради (фінансове управління Кременецької міської ради);

         Жителі с. Іква, с. Хотівка, с. Великі Бережці, с. Малі Бережці – до старости Великобережецького старостату ОЛЕКСЮКА Володимира Ігоровича;

         Жителі с. Чугалі, с. Бонівка, с. Зеблази, с. Плоске, с. Підлісне – до старости Чугалівського старостату ТАРНАВСЬКОЇ Оксани Анатоліївни;

         Жителі с. Горинка, с. Кушлин, с. Духів, с. Шпиколоси – до старости Горинського старостату БОЙКА Василя Степановича;

         Жителі с. Катеринівка, с. Рибча, с. Іванківці, с. Підгайці, с. Вербиця, с. Кудлаївка – до старости Катеринівського старостату ДРЕЛЬ Вікторії Казимирівни;

         Жителі с. Діброва, с. Дунаїв, с. Богданівка, с. Куликів, с. Савчиці, с. Попівці, с. Весела, с. Новий Кокорів, с. Старий Кокорів, с. Колосова, с. Двірець, с. Рудка – до старости Дунаївського старостату ПЛЕТЮКА Сергія Анатолійовича;

         Жителі с. Великі Млинівці, с. Підлісці, с. Жолоби – до старости Великомлинівецького старостату ОСКАЛЮКА Сергія Сергійовича;

         Жителі с. Гаї, с. Града, с. Кімната, с. Крижі, с. Мисики – до старости Гаївського старостату КСЬОНДЗИКА Олександра Павловича;

         Жителі с. Білокриниця, с. Андруга, с. Веселівка, с. Лішня, с. Сапанів ­ – до старости Білокриницького старостату ПШЕВЛОЦЬКОГО Романа Вадимовича.

         Одночасно повідомляємо, що з інформацією про стан розрахунків з бюджетом, суми нарахованих податкових зобов’язань платники податків мають можливість ознайомитися в «Електронному кабінеті платника податків» за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua  при наявності електронного цифрового підпису. Також, за необхідності, можна звернутися до Центру обслуговування платників ДПІ за місцем реєстрації. Зазначаємо, що відсутність податкового повідомлення-рішення не є підставою для несплати податку.

         Наголошуємо, що сплату земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки необхідно провести до 29.08.2023 року.

         Сподіваємося на розуміння та своєчасну сплату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь