Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Рушник Волі

Дата: 15.09.2023 14:10
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

 

 

       У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці 10 серпня 2023 року стартував національно-мистецький проєкт "Рушник Волі".

        Цей проєкт, це спільна ініціатива сектору Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області, відділу міського абонементу ТОУНБ, Тернопільського товариства "Просвіта" ім.Т.Шевченка, громадської організації "Спілка жінок Тернопільщини" та громадської організації "Школа Борщівської народної сорочки".

        Ми українці, дух нашої нації закодований черпати силу у вишитті, тому і метою проекту є вишити оберіг українського народу традиційними орнаментами української вишивки, об'єднати родини захисників, небайдужих українців котрі втратили власні домівки через повномасштабне вторгнення.

        Рушник розповість майбутнім поколінням про нашу віру в Перемогу, з надією вишивати, що наші захисники здолають ворога і повернуться з перемогою додому, вишивати в пам'ять за тих, хто віддав життя за Україну, щоб "Рушник Волі" об'єднав та згуртував нашу область.

        Організатори проєкту хочуть створити вишитий рушник довжиною у три метри. Перші хрестики на "Рушнику Волі" зробили родини загиблих Героїв України, під керівництвом майстрині, котра розробила ескіз рушника, Вікторії Криволіс.

         13 вересня проєкт - "Рушник Волі" прибув до Кременецької Публічної бібліотеки ім.Ю. Словацького.

         Отож, запрошуємо усіх небайдужих кременчан приходити до читального залу бібліотеки з 14 по 20 вересня і долучитися до вишивання "Рушника Волі".

         Після завершення проєкту, 1 жовтня 2023 року планується презентація рушника в Тернопільській обласній універсальній наукові бібліотеці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь