A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Тиждень освіти для дорослих. На Тернопільщині майже 90% краян, які пройшли профнавчання, змогли працевлаштуватися

Дата: 19.09.2023 11:08
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

 

 

         У другій декаді вересня - щорічний Тиждень освіти для дорослих, що відбувається більш ніж у 50 країнах світу під егідою ЮНЕСКО. Ця міжнародна ініціатива закликає присвятити час своїй професійній та особистісній освіті. У розвинених країнах світу, за даними Інституту ЮНЕСКО, різноманітною освітньою та просвітницькою діяльністю вже охоплено до 40-50% дорослого населення.

          Служба зайнятості Тернопільщини також надає ряд послуг з професійного навчання дорослого населення. За 8 місяців 2023 року 440 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Завершили навчання 417 осіб, з них майже 90% вже працевлаштовано. Також 344 особи отримали ваучери на оплату навчання, 6 - підтвердили результати неформального навчання за професією кухар», - розповів директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

           У системі державної служби зайнятості України діють ряд центрів професійно-технічної освіти, де доросле населення Тернопільщини може навчатися за 345 напрямками та професіями сфер будівництва, послуг, промисловості, ІТ-технологій, сільського господарства, транспорту і зв’язку, народних промислів тощо. Це заклади освіти європейського рівня, які здійснюють курсову та індивідуальну профпідготовку, у т.ч. дистанційно; з найновішим обладнанням і технікою, у тому числі закордонного виробництва. У разі потреби, є місця для проживання. Так, у січні-серпні 2023 року в Рівненському, Львівському, Івано-Франківському, Одеському, Полтавському ЦПТО пройшли навчання 262 краян. 254 особи завершили навчання, з них 76,8% працевлаштовані.

          Можна скористатися безкоштовними платформами онлайн-курсів: «Дія. Цифрова освіта»Освітній портал Державної служби зайнятостіPrometheusLingva skills.

«Нові знання – нові можливості, - каже Василь Олещук. – Прагніть до вдосконалення своїх знань і умінь, опановуйте щось нове, аби бути конкурентоспроможними!»

          За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію у Тернопільському ОЦЗ за тел. 0635765756.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь