Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПС

Дата: 05.10.2023 15:06
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

 

 

 

        За підприємницьку діяльність без реєстрації – фінансова відповідальність

Нещодавно працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області під час відпрацювання місць торгівлі на одному з ринків Тернополя виявили особу, яка здійснювала господарську діяльність без реєстрації як фізичної особи – підприємця.

Відповідно фахівці податкової служби області зафіксували факт незаконної підприємницької діяльності особою, яка здійснювала реалізацію продуктів харчування. За результатами вжитих заходів стосовно особи за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП, яка передбачає накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що здійснення господарської діяльності без державної реєстрації передбачає адміністративну відповідальність.

 

 

 

 

Виявили нелегальний цех з виробництва кондитерської продукції

Днями працівники підрозділів податкового аудиту ГУ ДПС у Тернопільській області під час проведення фактичних перевірок виявили діяльність цеху по виготовленню кондитерської продукції без документів. Так, під час перевірки податківцям не було надано дозвільної документації на здійснення господарської діяльності, а також неможливо було встановити осіб, які задіяні в господарській діяльності.

Відтак працівники ГУ ДПС в області викликали поліцію і повідомили про незаконну діяльність для притягнення до адміністративної відповідальності.

Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що з метою уникнення фінансової відповідальності господарську діяльність необхідно здійснювати згідно з нормами законодавства України.

 

 

 

 

Податківці Тернопільщини виявляють незаконні пункти обміну валют

Працівники підрозділів податкового аудиту ГУ ДПС у Тернопільській області на постійній основі здійснюють активні заходи податкового контролю в частині проведення операцій з обміну іноземної валюти.

Так, нещодавно під час проведення фактичної перевірки фахівці управління податкового аудиту ГУ ДПС у Тернопільській області виявили у м. Тернополі нелегальний пункт обміну валют. Особою, яка здійснювала валютні операції, не було надано дозвільних документів, які б підтвердили законність такої діяльності. Окрім того, під час аналізу інформації, яка є наявною у відкритих джерелах, встановлено, що про вказаний пункт обміну іноземної валюти відсутні відомості в реєстрі пунктів обміну іноземної валюти, запровадженого з 1 січня 2023 року на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі» від 03 листопада 2022 року № 2720-ІХ, розміщеного на сайті Національного банку України.

Після цього було здійснено виклик працівників поліції, яким повідомлено про незаконну діяльність пункту обміну валют, для вжиття відповідних заходів.

Це не перший випадок виявлення незаконних обмінників валют. Цього року вже складено два протоколи за здійснення валютно-обмінних операцій без реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності.

Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що з метою уникнення штрафних санкцій господарську діяльність необхідно здійснювати згідно з нормами законодавства України, що забезпечить відповідний комфорт у бізнесі, прибутки та вчасно сплачені податки.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь