Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Патріотичний велодесант "Героїв Україна пам'ятає"

Дата: 06.10.2023 11:30
Кількість переглядів: 107

Фото без опису


           

         Напередодні святкування 81- ї  річниці створення УПА працівниками Великобережецького  літературно- меморіального  музею  О. Неприцького- Грановського було організовано й проведено патріотичний велодесант "Героїв Україна пам'ятає". До заходу долучилися працівники сільського Будинку культури. 

            Учні 6 класу разом з науковим співробітником музею поїхали велосипедами в урочище"Воронуха", поблизу Божої гори, де поставлений  дерев'яний  хрест керівнику Кременецького проводу ОУН Трофимлюку Федосу ( псевдо"Орел"). Саме на тому місці 1950 року  він загинув від рук окупантів у 40- річному віці.  Діти разом з організаторами  сумлінно перед початком історичного екскурс прибрали територію біля дерев'яного хреста. 

             Спочатку перед школярами виступила Галина Гамера, директорка Будинку культури с.Великі Бережці, керівник осередку Бережецької "Просвіти",яка розповіла дітям про роботу цієї організації території нашого села. На захід був запрошений   історик Олег Худик. Він ознайомив учнів з початком створення ОУН, її діяльністю та учасниками УПА.     

            Науковий співробітник Великобережецького музею Галина Сікліцька детально  розповіла про  життя нашого земляка, воїна УПА-Орла,його діяльність і загибель. У виконанні тріо"Мальви"прозвучали патріотичні пісні"Гей, сивий вітер плаче","Ой чути, чути стріли гармати". Усі присутні разом заспівали стрілецьку пісню" Ой, у лузі червона калина".Діти поклали квіти до підніжжя Хреста і вшанували пам'ять про Орла і тих Героїв,що віддали своє життя за волю й незалежність України. 

              Патріотичний велодесант пройшов у теплій,дружній атмосфері й в нетрадиційній обстановці.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь